EURO odgođen, Dalić ekskluzivno za HRT: Ovo je jedina logična odluka

EURO odgođen, Dalić ekskluzivno za HRT: Ovo je jedina logična odluka

Foto: HRT/Pixsell

Europska nogometna federacija (UEFA) odgađa Europsko prvenstvo za ljeto 2021. zbog pandemije koronavirusa, odlučeno je nakon telefonske sjednice čelnika nacionalnih Saveza. Tim povodom ekskluzivno se u program Hrvatskoga radija javio izbornik Vatrenih, Zlatko Dalić.

- Cijeli svijet je u drugom filmu, nogomet sigurno nije u prvom planu i zato je odluka očekivana. Sad je najvažnije zaustaviti virus, jer u ovom je trenutku deplasirano govoriti o nogometnoj igri, izjavio je Zlatko Dalić.

- Čekat ćemo razvoj situacije, jer sigurno će ova odluka donijeti puno toga novoga. Mijenja se razmišljanje igrača i nas u stožeru, ali moramo se tome prilagoditi i slušati upute. Odluka o odgodi je jedina logična, ostavila je mjesta završetku klupskih prvenstava, iako treba vidjeti kad će sve ovo prestati i kad će se moći nastaviti s igrom.

Europsko prvenstvo trebalo se održati u 12 država od 12. lipnja do 12. srpnja ove godine, a novi termin trebao bi biti od 11. lipnja do 11. srpnja 2021. Tako se u dogovoru s čelnicima europskih nogometnih liga omogućio prostor da se domaća i međunarodna klupska natjecanja, ukoliko pandemija oslabi, privedu kraju do konca lipnja.

- Najpravednije je omogućiti završetak klupskih natjecanja, kad god to bude moguće, dodao je Dalić, koji je proteklih dana bio u samoizolaciji zbog sudjelovanja na skupu u Amstedrdamu.

- Situacija je takva i treba joj se prilagoditi, moj period samoizolacije je prošao i osjećam se dobro. Moramo biti odgovorni i paziti jedni na druge. Hrvatska zasad radi sjajne stvari u prevenciji zaraze, stoga čestitke zdravstvenim radnicima i svima koji rade na tome, poručio je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije u razgovoru s Lovorkom Magdićem, koji možete poslušati u nastavku:

ZLATKO DALIĆ o odgodi EP-a