Franko Grgić nakon svjetskog juniorskog rekorda na 1500m: Može to i bolje!

Franko Grgić nakon svjetskog juniorskog rekorda na 1500m: Može to i bolje!

Šesnaestogodišnji Franko Grgić dokazuje se kao velika nada hrvatskog plivanja. Danas je u Budimpešti osvojio naslov svjetskog juniorskog prvaka na 1500 metara, s vremenom novog svjetskog juniorskog rekorda od 14:46.09 minuta! Sve to ostvario je samo tri dana nakon osvojenog zlata na 800 m slobodno.

- Uvježbao sam plivati svojim tempom, bez obzira na ostale, a tako sam i krenuo u ovu utrku. Vjerujem, svjestan sam dosega, ali mislim da mogu još puno više nego što sam pokazao - rekao je Franko Grgić u javljanju za emisiju Sport i glazba.

Koliko je značajan rezultat ostvario mladi Grgić, ukazuje činjenica da bi s vremenom ostvarenim u Budimpešti Gzauzeo šesto mjesto u finalu ovogodišnjeg seniorskog SP-a koje je održano prošlog mjeseca u južnokorejskom Gwangjuu. Pa ipak ...

- Trener Ružić i ja nikad nismo u potpunosti zadovoljni, može to još i bolje - ponovio je Grgić i naglasio velike ambicije. Uostalom, ovu je utrku isplivao čak 10.46 sekundi brže od svog dosadašnjeg najboljeg rezultata na 1500 metara, što je bio i hrvatski nacionalni rekord.

Poslušajte što je još rekao u razgovoru s Teom Rožman Svedrović...

Franko Grgić nakon pobjede na 1500m