Gračan: Poštujemo odluku Ćalete, ali mogao bi biti s nama da to želi

Gračan: Poštujemo odluku Ćalete, ali mogao bi biti s nama da to želi

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Dok Vatrene očekuje važna utakmica s Walesom u Osijeku, naša mlada reprezentacija u Medulinu se priprema za Europsko prvenstvo do 21 godine koje će se od 16. lipnja održati u Italiji i San Marinu. Posjetili smo ''male Vatrene'' i o aktualnostima razgovarali s izbornikom Nenadom Gračanom.

- Pripreme teku prema rasporedu. Prvi tjedan težak je za igrače iza kojih su naporne sezone, pa je trenutni cilj zadržati ih u optimalnom stanju do početka Europskog prvenstva - rekao je Nenad Gračan, uz želju da ozljede zaobiđu momčad u kojoj zbog tog razloga neće biti Petra Mamića, dok je jučer stigla informacija da neće nastupiti ni jedan od stožernih igrača, branič Duje Ćaleta Car koji je trenutno u kadru A-reprezentacije.

U njegovom slučaju, međutim, nije riječ o ozljedi, već o odluci da ostane pošteđen napora kako bi mogao biti spreman za početak priprema u svom klubu Marsellieu. 

- Vjerojatno je klub na to utjecao, ali mislim da je uz želju i motiv igrač mogao biti s nama. Ćaleta Car nam je jedan od ključnih igrača, ali poštujemo njegovu odluku. Uostalom, atmosfera u ekipi je dobra i ne treba nam nezdovoljstvo u svlačionici - decidiran je Gračan. 

O utjecaju izostanka još četvorice igrača koji su pozvani u ''A'' reprezentaciju, izbornik mlade vrste dodaje:

- Treba razumjeti potrebe izbornika Dalića i normalno je da igrači koji mu nedostaju budu tamo. Ponašamo se kao da su s nama, riječ je o igračima koji su prošli naš kvalifikacijski ciklus i ako nam se priključe u optimalnom stanju, bit će dovoljno vremena da zajedno uigramo završne taktičke nijanse - rekao je Gračan, dodavši da se Nikola Vlašić dobro oporavlja i da u Medulin dolazi sutra, dok još nije dogovoreno hoće li se netko od igrača iz ''A'' reprezentacije priključiti prije prijateljske utakmice s Tunisom (11.lipnja). Dan poslije U-21 reprezentacija igrat će ''generalku'' u Puli protiv vršnjaka iz Danske.

Cijeli razgovor s Nenadom Gračanom poslušajte u nastavku:

Nenad Gračan o pripremama U-21 reprezentacije, pripremio Dameo Ramić-Kovačić