HNL: Hajduk u Gradskom vrtu po najavu uspona, Rijeka dočekuje Goricu

HNL: Hajduk u Gradskom vrtu po najavu uspona, Rijeka dočekuje Goricu

U 19.kolu hrvatske nogometne lige jučer visoka pobjeda Dinama protiv Rudeša 7:2 (Oršić 3, Hajrović 2, Gojak, Petković; Štrkalj 2), te remi Istre i Slaven Belupa 1:1 (Ndi 64', Krstanović 73'). Danas u derbiju kola Osijek u 15 sati dočekuje Hajduk, a od 17.30 igrat će Rijeka i Gorica.

Osječani imaju priliku već u prvom susretu nastavka sezone dodatno odmaknuti šetsoplasiranom Hajduku i učvrstiti svoju poziciju u vrhu poretka. Iako su nedavno prodali važne igrače Mudražiju i Hajradinovića, ne bježe od imperativa.

- Imamo svoje probleme, ali tražimo rješenje u vlastitim rezervama i još uvijek imamo pritisak dobrog rezultata, što me veseli - uvodna je misao trenera Osijeka, Zorana Zekića.

Hajduk se nada borbi za europske pozicije, no u Osijeku nije pobijedio gotovo pune četiri godine. Trener Siniša Oreščanin uoči odlaska u Gradski vrt istaknuo je još jedan indikativan podatak. 

- U prvom dijelu sezone Hajduk nije pobijedio nijednu momčad s prve četiri pozicije. Prvi nam je cilj to promijeniti i vjerujem da ćemo uspjeti - naglasio je Oreščanin.

U nastavku poslušajte opširnije najave iz kuta Osijeka i Hajduka, kao i izjave nakon jučerašnjih utakmica, te uoči drugog današnjeg dvoboja između Rijeke i Gorice na Rujevici:

Osijek uoči Hajduka (pripremio Vedran Drabek)

Hajduk uoči Osijeka (pripremio Srđan Fabijanac)

Igor Bišćan, trener Rijeke uoči Rijeka-Gorica

Sergej Jakirović, trener Gorice uoči Rijeka-Gorica (24629529)

Nenad Bjelica, trener Dinama nakon Dinamo-Rudeš 7:2

Tomislav Ivković, trener Rudeša nakon Dinamo-Rudeš 7:2

Krunoslav Rendulić, trener Istre nakon Istra-Slaven Belupo 1:1

Ivica Sertić, trener Slavena nakon Istra-Slaven Belupo 1:1