I vaterpolo na čekanju: Nismo optimistični, ali pratimo situaciju

I vaterpolo na čekanju: Nismo optimistični, ali pratimo situaciju

Foto: HRT/Pixsell

U novonastalim okolnostima prekinuta su sva sportska natjecanja, pa tako i ona u vaterpolu. U vikendu za nama trebao se igrati završni turnir Regionalne lige, a upitno je i doigravanje Prvenstva Hrvatske, kao i završnica europskih kupova. Projekcije su slične kao i u ostalim sportovima.

- I dalje je na snazi privremena odluka o prekidu natjecanja. S obzirom na odgodu Olimpijskih igara, prvi je scenarij odigravanje tijekom ljeta, a posljednja mogućnost je definitivan prekid natjecanja, kaže Milivoj Bebić, povjerenik za natjecanje Triglav lige i Prvenstva Hrvatske, ujedno i delegat na utakmicama Lige prvaka čiji se završni turnir trebao igrati početkom lipnja s izglednom šansom da među osam najboljih budu dva hrvatska kluba, Jug i Mladost.

- I završetak Lige prvaka odgođen je na neodređeno vrijeme, pa treba vidjeti hoće li se situacija razviti na način da će se moći odigrati u kolovozu. Ne vlada veliki optimizam, ali pratimo kako se ponašaju u drugim sportovima poput nogometa, te živimo u nadi da će sve ovo prestati i da ćemo nastaviti sa sportom, zaključio je Bebić.  

Razgovor Srđana Fabijanca s Milivojem Bebićem možete poslušati u nastavku:

Milivoj Bebić, povjerenik za natjecanja vaterpolista