Ivan Kvesić u finalu SP-a u karateu: Sanjao sam kako osvajam medalju!

Ivan Kvesić u finalu SP-a u karateu: Sanjao sam kako osvajam medalju!

Foto: L.Magdic

Nakon prvoga dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu u karateu u Madridu, najuspješniji od naših predstavnika bio je Ivan Kvesić koji se plasirao u finale kategorije do 84 kg. Za naslov će se u subotu boriti protiv Ukrajinca Valerija Čobotara.

 - Prijatelj i ja smo uoči natjecanja sanjali kako osvajam medalju i ostvarilo se! U istoj godini nastupati u finalu svjetske i europske smotre, to je nevjerojatan rezultat. Bilo je teško i dramatično, ali nisam sumnjao ni u jednom trenutku, vjerovao sam u preokret i kad se činilo da to nije mogućerekao je Ivan Kvesić, koji u 1.kolu bio slobodan, a zatim upisao dvije uvjerljive pobjede nad rumunjskim reprezentativcem Christianom Marianom Michalacheom 4-0 i predstavnikom Dominikanske Republike Dionicijom Gustavom 8-1. U osmini finala već nakon petnaestak sekundi Bjelorus Anton Isakau udarcem nogom u glavu stekao je veliku prednost (3-0), ali Ivan se sjajno snašao i do kraja u potpunosti preokrenuo rezultat (4-3). Uz takav je poticaj u četvrtfinalu deklasirao Danca Michela Corbalana 5-0, pa u dramatičnom polufinalu svladao Turčina Ugura Atkasa i to bodom osvojenim 9 sekundi prije kraja nakon detaljne videoanalize.

U nastavku donosimo prve dojmove Ivana Kvesića te njegovog trenera i izbornika Esada Garibovića u razgovoru s Lovorkom Magdićem ...

Ivan Kvesić nakon ulaska u finale SP u karateu, razgovarao Lovorko Magdić

Esad Garibović, izbornik borbe (M) nakon finala I. Kvesića

Danijel Vučić, Kvesićev glavni trener u KK Hercegovina