Ivković o Maradoni: Bio je nepredvidiv i poseban

Ivković o Maradoni: Bio je nepredvidiv i poseban

Foto: HRT/Pixsell

Svijetom je tijekom večeri prostrujala vijest da je u 61.godini od posljedica srčanog udara preminuo jedan od najvećih nogometaša svih vremena, legendarna argentinska desetka - Diego Armando Maradona.

- Pokojni novinar Zvonimir Magdić prozvao ga je ''Mali zeleni'' i apsolutno se slažem s time. Radilo se o igraču koji je radio ogomnu razliku na terenu. Bio je nepredvidiv i poseban, a zbog života koji je vodio izvan terena otišao je prerano, smatra Tomislav Ivković, čovjek koji je čak dvaput obranio jedanaesterac Maradoni, prvo u dresu lisabonskog Sportinga, a zatim i reprezentacije Jugoslavije na Mudnijalu 1990. u Italiji.

Upravo je u Italiji Maradona ostavio najveći trag predvodeći Napoli do naslova prvaka, zbog čega ga tamo i danas štuju poput božanstva, baš kao i u Argentini s kojom je 1986. osvojio naslov Svjetskoga prvaka. Ivković se u razgovoru za Hrvatski radio sjetio razgovora s Maradonom nakon što mu je Argentinac uručio dres i 100 dolara osvojenih okladom zbog obranjenog jedanaesterca.

- Požalio se kako mu je teško je ne može voditi normalan život. Živio je izvan grada, noću je morao gledati izloge dućana i birati što mu treba, pa bi drugi odlazili u kupovinu umjesto njega. Nije mu bilo jednostavno, to ga je vjerujem i uvelo u probleme, nakon čega se sprijateljio sa sinom vodećeg ''narko-bossa'' i odao se načinu života koji ga je dokrajčio, zaključio je Ivković.

Tomislav Ivković o Diegu Maradoni, snimio Krešimir Gotlin