Izbor pjesme za Radio Battle: Elemental, Libar, Sara Renar i Silente

Izbor pjesme za Radio Battle: Elemental, Libar, Sara Renar i Silente Izbor pjesme za Radio Battle: Elemental, Libar, Sara Renar i Silente
S domaćom pjesmom u globalnu bitku S domaćom pjesmom u globalnu bitku
Radio Battle je globalna radijska igra Radio Battle je globalna radijska igra
S oznakom #radiobattleHR do pobjede S oznakom #radiobattleHR do pobjede

Pripreme za Radio Battle u punom su jeku (foto: Dario Najvro)

Elemental, Libar, Sara Renar i Silente su svojim pjesmama uvršteni među prijedloge za uvrštenje na prezentacijsku listu pjesama na susretu između Hrvatske i Latvije u sklopu međunarodnog radijskog projekta Radio Battle.

Slušatelji Drugog programa slijedećega tjedna imat će priliku odabrati jednu od pjesama koje će sudjelovati u ovogodišnjem Radio Battleu. Među kandidatima koje HR2 nominira za jedno mjesto nalaze se četiri kompozicije domaćih autora.

Hip hop scenu predstavlja zagrebački Elemental s pjesmom 'Sve je moje tuđe'. Ambijentalni elektronički zvuk introspekcije potpisuju Libar sa singlom 'Čuvaj me' u remiksu iza kojega stoje Blacksoul & Mark de Line. Sa scene kantautora odabrana je Sara Renar u zvučnoj kulisi house remiksa pjesme 'Jesen' koji potpisuju Drop Dopers. Silente su zastupljeni superuspješnim hit singlom 'Još jednom'.

Glasanje za pjesmu koja će biti uvrštena u playlistu za Radio Battle počinje u ponedjeljak u jutarnjem showu na HR2, a odvijat će se do petka u 10 sati ujutro. Glasovi će se primati telefonom svakoga jutra između devet i deset sati, a putem Facebooka i Twittera moći će se glasati u svakome trenutku.

Izbor pjesme na Facebooku odvijat će se glasanjem putem e-maila u inboxu stranice HR2 ili ispod objave za Radio Battle. Slušatelji će, putem Twittera, moći glasati na način da tweetaju ime odabranog izvođača od četiri ponuđena s naznakom #drugidrugi.

Pjesma koja dobije najveći broj glasova slušatelja HR2 bit će uvrštena na listu pjesama hrvatske ekipe u susretu s Latvijom. 

Radio Battle spaja tradicionalnu s novim medijskim platformama - radijski FM i internetski streaming s Twitterom - u potražnji za podrškom što većeg broja slušatelja. Za vrijeme trajanja jednosatnog showa, ekipe igrom suprotstavljenih svjetskih radijskih stanica nastoje osvojiti publiku odabranom listom pjesama i umijećem njezine radijske prezentacije. Pobjednika susreta određuje publika svojim tweetovima s pripadajućim hashtagom zemlje koja toga tjedna sudjeluje u igri. Glasanje se odvija u satu emitiranja emisije.

Susret između Hrvatske i Latvije održat će se u nedjelju 31. siječnja, a za ekipu HR2 može se glasati u vrijeme trajanja emisije tvitovima s oznakom #radiobattleHR.