Kantautorica Luce i grupa Songkillers dobitnici nagrade Music pub

Kantautorica Luce i grupa Songkillers dobitnici nagrade Music pub Kantautorica Luce i grupa Songkillers dobitnici nagrade Music pub

Tradicionalna godišnja dodjela glazbene nagrade Music pub, koju dodjeljuje istoimena emisija Zlatka Turkalja na Drugom programu Hrvatskoga radija, nastavljena je ovoga ponedjeljka. .

Zagreb, 17. siječnja 2017.

Kantautoricom godine proglašena je Lucija Ćustić Luce, dok je nagrada za grupu godine otišla u ruke Željka Banića, frontmena sastava Songkillers. 

— Jao, hvala ti puno. Super mi je to, zato što znam da držiš do nekih glazbenih kriterija i zato mi je super drago da sam dobio nagradu baš od tebe — rekao je Banić autoru i voditelju emisije Zlatku Turkalju.

Pjesma Songkillersa „Nisi tu“, na kojoj gostuje Hrvoje Marjanović, bila je hit mjeseca travnja na Drugome programu, a ove godine bend će koncertima obilježiti dva desetljeća autorskoga glazbenog rada.

Svoj prvi koncert u Rijeci Songkillersi će održati 21. siječnja u Pogonu kulture, dok 18. ožujka planiraju veliki koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture kojim će obilježiti 20 godina od objavljivanja prvoga albuma „Fleka“. Želja je Songkillersa ugostiti sve ljude koji su u dva desetljeća sudjelovali u studijskim aktivnostima benda, bilo kao instrumentalisti, bilo kao gosti u duetima. Kroz bend su tijekom godina prošli danas eminentni glazbenici Ante Pecotić, Damir Šomen, Predrag Martinjak, Zvonimir Bučević, Gojko Tomljanović, a već dulje vrijeme Songkillerse, uz Željka Banića, čine Miroslav Lehpamer, Robert Lajić, Saša Miočić i Davor Čivrak.

— Najviše žalim što Dino nije tu, jer on bi definitivno bio gost i sudionik tog koncerta i obljetnice dvadeset godina autorskog rada benda i dvadeset godina Aquarius Recordsa — kazao je Banić.

Jučer je premijerno je predstavljen novi singl Songkillersa nastao u suradnji s bendom The Bastardz. Riječ je o pjesmi „Pola meni pola tebi“ za koju je tekst napisao Predrag Martinjak Peggy, a glazbu Zoran Jaeger-Jex iz Bastardza.

Za razliku od Songkillersa, Lucija Ćustić Luce je tek na početku svoje glazbene karijere, no već je postala prepoznatljiv glas našeg „novog novog vala“, kako ona naziva suvremenu glazbenu scenu, te zaslužila nagradu za najbolju kantautoricu 2016. godine.

— Isuse, malo se tresem sad. Jao, pa ovo mi je prva nagrada! Zakon! — kazala je Turkiju oduševljena Luce.

Ova mlada pjevačica prošle je godine doživjela mnoge lijepe glazbene trenutke – nastup na Pozitivnom koncertu „u društvu velikih“, kako je sama rekla: Josipe Lisac, Darka Rundeka i Bajage; potom nastup na Chansonfestu, Medvedgradskim glazbenim večerima i manifestaciji RetrOpatija, a objavila je i dva singla s pratećim videospotovima. U ovoj godini možemo očekivati Lucin debitantski album.

Podsjećamo, dodjela nagrada Music pub za cjelokupnu glazbenu aktivnost u 2016. godini počela je još u prosincu, kada je nagrada za najboljeg pjevača uručena Oliveru Dragojeviću. Tada je također objavljeno kako će od iduće godine nagrada emisije Music pub za najboljega pjevača nositi naziv „Nagrada Oliver Dragojević“.

Prošloga ponedjeljka otkriveno je tko su dobitnici nagrade „Moj prvi Music pub“ za najbolje mlade izvođače. Najboljim sastavom proglašena je grupa NoA, najboljim pjevačem Dino Jelusić, a najboljom pjevačicom Mia Dimšić koja je također dobila nagradu za najbolji videospot.

Glazbena nagrada Music pub priznanje je koje dodjeljuje istoimena emisija autora i voditelja Zlatka Turkalja Turkija, koja se svakoga ponedjeljka emitira na Drugome programu Hrvatskoga radija. Music pub je najstarija domaća glazbena nagrada, koja se dodjeljuje neprekidno od 1992. godine.