Karla Prodan brončana u Zagrebu: I sebe sam pozitivno iznenadila

Karla Prodan brončana u Zagrebu: I sebe sam pozitivno iznenadila

Foto: Tino Marić/Hrvatski Judo Savez

Karla Prodan osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 78 kilograma i donijela prvo postolje za naše natjecatelje na zagrebačkom Judo Grand Prixu nakon 2016. godine kad su medalje ponijele Barbara Matić i Ivana Šutalo.

I ove se godine od njih najviše očekivalo, ali je upravo 20-ogodišnja Splićanka ostvarila najbolji rezultat od 15 hrvatskih predstavnika na ovogodišnjem izdanju. U nedjeljnom ih je programu nastupilo devetero, a najdalje su došli Zlatko Kumrić, poražen u 3.kolu, te Prodan koja je dobar rezultat najavila odličnim otporom u četvrtfinalu protiv europske prvakinje slovenke Klare Apotekar. Nakon gotovo osam minuta borbe ipak je morala u repasaž, kroz koji je uspjela osvojiti broncu pobjedom nad poljakinjom Pacut. 

- Pozitivno sam iznenađena, iako sam bila svjesna da sam vrijedna medalje. Napokon sam dokazala da se mogu boriti za odličja među seniorkama - rekla je Karla Prodan, studentica Pomorskog menadžmenta i aktualna viceprvakinja svijeta u juniorskoj konkurenciji.

Sedmo izdanje đudaškog Gran Prixa u našoj zemlji okupilo je više od 550 boraca iz 86 država te poslužilo kao priprema za Svjetsko prvenstvo koje će se koncem kolovoza održati u Tokiju. Hrvatska delegacija zasad bi trebala putovati u sastavu Matić, Šutalo, Družeta, Kumrić, a nakon odličnog izdanja u Zagrebu izvjesno je da će im se priključiti i - Karla Prodan.

Cijeli razgovor s Karlom Prodan poslušajte u nastavku:

Karla Prodan nakon bronce na Judo Grand Prixu u Zagrebu 2019.