Kek najavio mobilizaciju, Kopića brine zalijevanje travnjaka

Kek najavio mobilizaciju, Kopića brine zalijevanje travnjaka

foto: Nel Pavletić/Pixsell

U 3.kolu HT Prve lige danas su na rasporedu preostale dvije utakmice - od 18.30 Osijek će ugostiti Istru 1961, a s početkom u 21 sat na Rujevici će se igrati ''jadranski derbi'' između nogometaša Rijeke i Hajduka.

I Riječani i Splićani u europskom su ritmu, između dviju utakmica 3.pretkola Europske lige. Rijeka nakon 1:1 u Norveškoj čeka četvrtak i gostovanje Sarpsborga, dok će Hajduk s početnih 0:0 na uzvrat u Bukurešt kod Steaue. Obostrani prijedlog za odgodom večerašnje utakmice nije prihvaćen, igrati se mora ...

- Ova nam je utakmica sada prioritet, tek poslije ćemo razmišljati o Europi. Sama riječ Hajduk znači mobilizaciju, a naše su želje osvojiti bodove u pravom nogometnom ambijentu - ističe trener Rijeke, Matjaž Kek.

- Bez maksimalne energije i taktičke discipline, te duel igre i dobre tranzicije, nemamo što tražiti na Rujevici, rekao je Hajudkov trener Željko Kopić, koji je dijelom odstupio od karakterističnih mu protokloarnih najava i ''bocnuo'' Riječane opaskom o selektivnom zalijevanju travnjaka.

Poslušajte opširnije izjave u nastavku ...

Matjaž Kek uoči utakmice Rijeka-Hajduk

Željko Kopić, uoči utakmice Rijeka-Hajduk

Zoran Zekić, trener Osijeka uoči utakmice s Istrom 1961

Manolo Marquez, trener Istre 1961 uoči gostovanja u Osijeku