KOMENTAR LOVORKA MAGDIĆA: Na krovu svijeta ...

KOMENTAR LOVORKA MAGDIĆA: Na krovu svijeta ...

foto: Sanjin Strukic / Pixsell

Slika za pamćenje ostat će trenuci velikog slavlja naše teniske reprezentacije u svlačionici u podnožju stadiona "Pierre Mauroy" u Lilleu. Jedan od najvećih trenutaka i pothvata u povijesti hrvatskoga sporta!

Davis cup traje od 1900. Jedno je od najcjenjenijih sportskih natjecanja uopće. Biti pobjednik, biti najbolji u jednom od najrasprostranjenijih i najpopularnijih sportova diljem planete zaslužuje iznimno i posebno sportsko poštovanje. Pobjedniku pripada čast u elitnim terminima na svim svjetskim medijima, a naslov svjetskog teniskog prvaka - zauvijek mjesto među odabranima.

Gotovo 140 zemalja krenulo je u posljednju sezonu u dosadašnjem formatu. Hrvatska je među 15 veličanstvenih koja se iznimnim sportskim trudom, sjajnim potezima i fantastičnim pobjedama uvrstila medju osvajače tog prestižnog sportskog trofeja. A u Lilleu su ga podigli Marin Čilić, Borna Ćorić, Mate Pavić, Ivan Dodig, Nikola Mektić, Franko Škugor, tijekom sezone nastupio je i Viktor Galović – predvođeni izbornikom Željkom Krajanom, u pravom smislu riječi, postali su sportski besmrtnici. Na krovu sportskog svijeta, za sva vremena....

Ostat će upamćene uvjerljive pobjede prvoga dana. Borne Ćorića nad Jeremyeom Chardyeom, Marina Čilića protiv Jo-Wilfrieda Tsonge, također u tri seta. Subotnji poraz nakon nešto manje od četiri sata igre Ivana Dodiga i Mate Pavrića od Herberta i Mahuta, tek za nastavak drame ...

Posljednjeg dana Čilić je propustio break-lopte u trećem i devetom gemu protiv Lucasa Pouillea, ali je koncentriranošću u 13. igri osvojio prvi set. U drugom je obrat ostvario za 4-2, iskoristio petu set-loptu i put prema pobjedi bio je otvoren. Posao je dovršio u trećem, iskoristio break-prigodu za 3-2, servirao sigurno i odlučno za - POBJEDU.

Veliki trijumf. Hrvatska je svjetski teniski prvak u zaključku najljepše godine u povijesti hrvatskog sporta. Momci – duboki sportski naklon i svaka Vam čast!