Komentar Lovorka Magdića: Ne odustajmo od svojih snova ...

Komentar Lovorka Magdića: Ne odustajmo od svojih snova ...

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

„Volio bih pozdraviti moju Hrvatsku… Kakvo smo samo prekrasno ljeto imali. Hvala Vam na predivnim emocijama. Uživali smo. Hvala Vam na iskrenoj podršci i šaljem Vam velike pozdrave…'' Tako jednostavno, a tako iskreno. Tako i jest najbolje. I pripada najboljima.

Tako je naime sinoć u londonskom Royal Festival Hallu na svom jeziku zborio Luka Modrić. Najbolji svjetski nogometaš u izboru FIFA-e, svjetske nogometne organizacije. Prije nepunih mjesec dana proglašen najboljim europskim nogometašem u izboru UEFA-e, europske nogometne organizacije. Prije nešto više od dva mjeseca najbolji igrač Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Najbolji igrač Svjetskog klupskog nogometnog prvenstva krajem prošle godine, najbolji vezni igrač Lige prvaka u godini koja traje...

Uz sve to on je osvajač naslova državnih prvaka, kupova, Superkupova, četiri Lige prvaka, ukupno dvadeset trofeja u karijeri u kojoj je reprezentativni dres odjenuo zasad 115 puta i postigao 14 golova… A postao prvi igrač nakon Brazilca Romarija koji je u istoj godini i najbolji svjetski nogometaš i najuspješniji igrač Svjetskog prvenstva.

Messiju i Ronaldu unatoč, koji su se u FIFA-inom izboru izmjenjiivali cijelo jedno desetljeće. Ali, Lukine visine baš prema tom najvažnijem kriteriju nisu dosegnuli.

Danas, baš ovoga jutra od Amerike do Rusije, od Brazila do Kine, od Australije preko Indije do Nigerije i natrag (ili još bolje – naprijed)možete zaviriti u najsiromašniji kutak planete, tamo gdje se navečer jedva probija svjetlo vanjske rasvjete i gdje prašnjavim ulicama mališani trče za loptom koja jedva takve naznake ima. Ili u najbogatijim četvrtima gdje ne znaju gdje bi s novcem i kako proveli dan u kutku najraskošnijih vila. Ako spomenete Modrić… Luka Modrić. Bilo gdje u svijetu rekreativno ili navijački odjenete dres s njegovim imenom. To je tako poznato, to je tako blisko. I naše…

Znači i sjaj nogometa kao najdražeg, najvećeg, najpopularnijeg sporta, koji uvijek u cijelom svijetu donosi posebnu dimenziju. Ujedno jednostavnost, spontanost, okretnost… I radost, često puta i suzu u oku.

A biti najbolji… Najbolji na svijetu… u sportu koji donosi toliko strasti i zadovoljstva… Nogometu, kojim se na bilo koji način u svijetu danas bavi više od 250 milijuna ljudi. Pokraj svih tih silnih zvijezda koje takodjer traže mjesto pod nebom. Uz planetarnu popularnost zadržati mir, vlastiti mir vrijedi još više.

Luka Modrić prošao je trnovit put do svjetske slave. Imao je teško djetinjstvo obilježeno ratom i odrastanjem u izbjeglištvu. Mnogi su kad je bilo iznimno važno sumnjali u njegove igračke kvalitete. Imao je i još uvijek ima problema koje tek treba riješiti. No...

Nikada nisam sumnjao u sebe, bez obzira što drugi jesu… Jednostavno, nikada nisam odustao od svojih snova“, rekao je nedavno Modrić dokazujući kako snove nikada ne treba napustiti, jer ni oni ne odustaju od Vas.

Kapetane, s osobitim sportskim poštovanjem – svaka čast!