Krešimir Novosel: ABA ligi je potrebno povjerenje među klubovima

Krešimir Novosel: ABA ligi je potrebno povjerenje među klubovima

Foto: HRT/Pixsell

Pobjedom Partizana u finalu protiv Cedevite Olimpije, u Zagrebu je jučer okončano 3.izdanje Superkupa košarkaške ABA lige. Tom smo prilikom, uoči početka nove sezone, razgovarali s donedavnim direktorom natjecanja, a sad članom rukovodstva Cedevita Olimpije, Krešimirom Novoselom.

Novosel se osvrnuo na tenzije u završnici prošle sezone ABA lige, koje su eskalirale nakon burne finalne serije između Crvene Zvezde i Budućnosti. U cijeloj toj priči, tvrdi Novosel, budućnost lige ipak nije bila upitna.

- Najveći je problem nepovjerenje među klubovima. Na tome treba raditi, kako bi se liga izdigla iz problema u kojima se nalazi. ABA liga je potrebna svim klubovima koji u njoj nastupaju, zbog jačine utakmica, sponzora ... Nisam sumnjao u njezin opstanak. Sad je pred nama zaista jedno od najkvalitetnijih izdanja.

O ''slovensko-hrvatskoj'' priči u Cedevita Olimpiji, Novosel priča s optimizmom.

- Kao što je i rečeno, to je avangardan potez. Siguran sam da tradicija i publika Olimpije, uz Cedevitinu organizaciju, može biti dobar spoj. Treba biti realan, to je sada slovenski klub, ali s velikim hrvatskim udjelom pa se nadam da u Hrvatskoj nećemo imati negativan publicitet kakav se u početku javljao - zaključio je Krešimir Novosel.

Cijeli razgovor poslušajte u nastavku:

Krešimir Novosel, uoči nove sezone ABA lige