LITVA MORA PASTI - Anzulović upozorava - odlučit će teren, a ne tribine!

LITVA MORA PASTI -  Anzulović upozorava - odlučit će teren, a ne tribine!

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Hrvatski košarkaši danas u Osijeku igraju izrazito važnu utakmicu protiv Litve. U kvalifikacijama za SP 2019. naši ne stoje idealno, no priključivanjem igrača iz NBA lige porasle su im akcije te na startu 2. kvalifikacijskog kruga nada još uvijek postoji. Da bi ostala realna, Litva mora pasti ...

Osječka dvorana bit će ispunjena i nuditi vjetar u leđa igračima, no za rušenje Litavaca - oslabljenih izostancima nekoliko igrača, ali još neporaženih u ovim kvalifikacijama - huk s tribina neće biti dovoljan, tvrdi izbornik Dražen Anzulović.

- Moramo biti svjesni da podrška s tribina neće odlučiti utakmicu. Ona može djelovati pozitivno, ali bez naše kvalitete, organiziranosti i koncentracije, reprezentaciju poput Litve nećemo pobijediti - naglašava izbornik, dodajući da kvaliteta i renome protivnika nesmiju biti opterećenje, već izazov za hrvatske košarkaše.

- Opterećeni smijemo biti samo taktičkim zadacima, te će onda kvaliteta doći do izražaja - podvukao je Anzulović.

- Igramo protiv respektabilne momčadi, koja ima sjajan omjer 9-2 u dosadašnjim susretima s Hrvatskom, ali mi ih se ne bojimo i jedva čekamo utakmicu - dodao je razigravač Rok Stipčević.

Prijenos iz Osijeka na Drugome programu počinje u 20.15, a u nastavku posušajte najavu utakmice:

Najava utakmice Hrvatska - Litva, pripremio Vedran Drabek