Marin Jurić Čivro i Bang Bang dobitnici nagrade Music pub.

Marin Jurić Čivro i Bang Bang dobitnici nagrade Music pub.

Nagradu „Moj prvi Music pub“ za najboljeg mladog pjevača dobio je Marin Jurić Čivro, finalist prve sezone popularnog HRT-ovog showa „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“. Za najbolji album godine "Bez obzira na sve" grupa Bang Bang.

Marin je osvojio top ljestvice već sa svojim prvim singlom „Dobro jutro svima“ koji je napisao Ivan Dečak, njegov mentor iz showa „The Voice“. Potom je i singl „Zašto još volim te“, na kojem je gost ženskoj pop skupini Luminize, zasjao na vrhu top ljestvica, te je proglašen hitom mjeseca Hrvatskog radija.

"Nisam se nadao ovakvom uspjehu. Ovo je sve novo za mene i snalazim se kako mogu i kako znam. Ne znam čime sam ovo zaslužio, ali grlim ovu šansu. Želim imati što više materijala i nikada ne stati u glazbi", rekao je Čivro koji na novim pjesmama i svom prvom albumu radi s poznatim producentom Denisom MujadžićemDenykenom. "Zahvalan sam što se za mene zauzeo jedan jako velik čovjek", rekao je Marin koji je u Music pubu uživo izveo nekoliko obrada popularnih pjesama i svoj singl "Dobro jutro svima", uz gitarističku pratnju Tomislava Užarevića, kolege iz "The Voicea".

Slušatelji Music puba u ponedjeljak (11.1.) premijerno su čuli pjesmu „Večer iza nas“, prvi singl Zdravke Damjanović, Čivrine kolegice iz showa „The Voice“. "Zdravka, čestitam! Mislim da je pjesma fakat fenomenalna", rekao je Marin.

Nagrada „Music pub“ za najbolji album 2015. godine došla je u ruke grupe Bang Bang za njihov debitantski album „Bez obzira na sve“. Ovaj mladi bend prošle je godine osvojio nagradu Porin kao najbolji novi izvođač, a sada je primio i ovu prestižnu nagradu. "Album godine? Turki, pa svaka ti čast! Stvarno si nas iznenadio. Ovo je daleko najbolje priznanje", rekao je gitarist Hrvoje Prskalo i dodao da rade na novom albumu. "Hvala ti na svakoj prilici da nas ugostiš. Stvarno si pravi novinar, urednik i prijatelj", rekla je pjevačica Lara Antić.

Prvi zapaženi uspjeh Bang Bang je imao s pjesmom "Imam" s kojom su nastupili na Zagrebačkom festivalu gdje su se predstavili kao retro pop bend, a prošle godine imali su ukupno šest autorskih singlova koji su se redovno vrtile na radijskim postajama. Vrlo slušana bila je i njihova obrada pjesme „Svijet je moj“ Alfija Kabilja. Ovaj veliki hit Radojke Šverko u verziji Bang Banga dio je akcije Music puba i Croatia Recordsa - „Zimzeleno a novo“.

"Volim tu formu albuma. To je jednostavno nekakva cjelina. Aranžmanski i u zvuku mogu prepoznati s kojeg je albuma neka pjesma. Htio sam napraviti jedan album jer sam toliko singlova napravio i s drugim izvođačima kao producent, a nikad nisam imao nešto svoje", rekao je Hrvoje Prskalo koji je autor većine pjesama Bang Banga.

"Moj cilj u životu je uvijek bila glazba. Sve što sam radila, trudila sam se da ne zapostavim glazbu. Volim glumu, ali ne bih mogla zapostaviti bend radi nekog kazališnog angažmana", rekla je pjevačica Lara Antić koja je inače i glazbena novinarka.

„Music pub“ je glazbeni talk show urednika i voditelja Zlatka Turkalja Turkija koji se emitira na Drugom programu Hrvatskoga radija. Uz to, „Music pub“ je bio i ostao prva hrvatska glazbena nagrada koja se u kontinuitetu dodjeljuje još od 1992. godine.

Tako će već tradicionalno u siječnju biti proglašeni najbolji izvođači za 2015. godinu, i to u sljedećim kategorijama: pjevačica, pjevač, grupa godine; najbolji album, kantautor godine, pjesma godine i video spot godine. Ove godine Music pub dodijelit će i tri nagrade "Moj prvi Music pub" najboljim mladim neafirmiranim izvođačima. Tko će sve osvojiti ovu prestižnu glazbenu nagradu, saznajte kroz naredna četiri ponedjeljka u emisijama uživo od 14 sati na Drugom programu Hrvatskoga radija.