MARIO ĆUŽE: Osjećaj je prekrasan, ali moram ostati čvrsto na zemlji

MARIO ĆUŽE: Osjećaj je prekrasan, ali moram ostati čvrsto na zemlji

foto: Duško Marušić / Pixsell

Pet golova u dvije utakmice. Njegove prve u prvoligaškom društvu. Na čudesan način predstavio se 20-ogodišnji Mario Ćuže široj nogometnoj publici, poguravši svojim pogocima Istru 1961 do dvije vezane pobjede u Zaprešiću (2:0) i na domaćoj premijeri protiv Varaždina (3:1). Iskorak sa stilom ...

- Krenulo je nevjerojatno! Nakon dva pogotka na debiju u Zaprešiću bio sam presretan, to zaista nisam mogao očekivati. Zatim sam želio zabiti bar jednom i u prvoj domaćoj utakmici, a dogodio se ''hat-trick'' - komentirao je Mario Ćuže u kratkom razgovoru nakon subotnje utakmice Istre i Varaždina.

Mlad i polivalentan ofenzivac iz Metkovića u Pulu je došao ovoga ljeta, na posudbi je iz Dinama gdje je stasao kroz 60 utakmica u tri sezone igre za drugu momčad. U međuvremenu je zapaženo sudjelovao i na pripremama prve ekipe ''modrih''. U Pulu ga je privukla želja za prvoligaškom afirmacijom, ali i poziv trenera Ivana Preleca koji ga je trenirao u omladinskom pogonu Dinama.

- Trenera dugo poznajem i olakšao mi je odluku o posudbi. Zasad nas je jako dobro krenulo i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Mislim da dolazak u Pulu za mene pravi potaz. Nikada nisam preskakao stepenice, gradio sam se kroz drugu ligu i došlo je vrijeme za iskorak. Mislim da je za mladog igrača to svakako dobar put - govori Ćuže, kojeg je Dinamo za početak ustupio Puljanima do zimske stanke. A dalje ...

- Iako je osjećaj prekrasan, za početak je važno da ostanem čvrsto na zemlji, da nastavim raditi i zabijati pogotke. Naravno da mi je želja zaigrati u Dinamu, ali zasad mi je odlično u Puli i vidjet ćemo kako će se priča dalje razvijati - zaključio je Ćuže.

Cijeli razgovor s ''ljetnim otkrićem'' HT Prve lige možete poslušati u nastavku ...

Mario Ćuže, razgovor