Martin i Valent Sinković prvaci Europe: Nadamo se zlatu i na SP-u!

Martin i Valent Sinković prvaci Europe: Nadamo se zlatu i na SP-u! Martin i Valent Sinković prvaci Europe: Nadamo se zlatu i na SP-u!

Zlatna braća Sinković (Foto: Lana Frančić/Hrvatski radio)

Dali smo sve od sebe i zaslužili smo biti prvi. Mislim da nismo odveslali sve kako smo trebali, može to još puno bolje. Francuzi su bili brži u prvom dijelu, na tome još moramo raditi za Svjetsko prvenstvo. Ovo je velika medalja, nadamo se zlatu i na Svjetskom prvenstvu, rekli su Sinkovići.

Braća Valent i Martin Sinković u disciplini dvojac bez kormilara osvojili su prvo veliko zlato. Postali su europski prvaci! U Glasgowu su slavili ispred francuske i rumunjske posade s kojima su u prvom dijelu staze vodili veliku borbu, no na kraju, zasluženo, zlato je otišlo u hrvatske ruke. Nakon 1500 metara uspjeli su prestići Rumunje, a u samoj završnici ostavili su i francusku posadu iza sebe. 

U disciplini dvojac bez kormilara nešto su duže od godine dana, a prebacili su se nakon što su u dvojcu na pariće osvojili sve što se osvojiti da, olimpijsko, svjetsko i europsko zlato. Za mjesec dana čeka ih nastup na SP u Bugarskoj. 

Poslušajte razgovor sa zlatnom braćom Sinković:

Razgovor s Martinom i Valentom Sinkovićem, iz Glasgowa Lana Frančić