Mihoci: Pitali su nas želimo li ugostiti Final Four, a onda sve poništili

Mihoci: Pitali su nas želimo li ugostiti Final Four, a onda sve poništili

Vlatka Mihoci, foto: RK Podravka

Protekli je tjedan bio vrlo značajan za rukomet, koji se zbog svoje naravi našao na jakom udaru pandemije. Nakon što je HRS odlučio prekinuti sva domaća natjecanja, stigla je i odluka o djelomičnom poništenju međunarodnih natjecanja, a klub koji je time ponajviše pogođen svakako je Podravka Vegeta.

Osim što je bila na dobrom putu da osigura novi naslov prvakinja Hrvatske, koprivnička je ekipa s velikim ambicijama gledala i prema borbi za europski trofej. Očekivao ih je dvomeč protiv danskog Herning Ikasta za plasman u finale Kupa EHF-a, natjecanja koje se ove sezone jednostavno – poništava.

- Ostali smo iznenađeni, jer iz EHF-a su nas neslužbeno kontaktirali oko mišljenja o završetku natjecanja putem Final Foura, čak su nudili mogućnost da Koprivnica bude domaćin za što smo mi iskazali interes. Ostaje žal što se nije pronašlo načina da se, kao u Ligi prvakinja, natjecanje završi u rujnu ukoliko to epidemiološka situacija dozvoli, kaže direktorica Podravke Vegete, Vlatka Mihoci.

I nije jedina koja preispituje stavove Europske rukometne federacije. Odluke o djelomičnom poništenju europskih klupskih natjecanja izazvale su mnoštvo kontroverzi.

Podsjetimo, EHF je odlučio da će kraju privesti samo natjecanja u Ligi prvaka rukometašica i rukometaša, ali duboko u terminu slijedeće sezone te sa sudionicima koji su promovirani temeljem plasmana u prvoj fazi natjecanja, s čim su razočarani preostali klubovi koji su i dalje imali šanse za plasman na završni turnir. S druge strane, jednako nisu tretirani sudionici u Kupu EHF-a i Challenge kupu (gdje se natječe i zagrebačka Lokomotiva), jer ta su natjecanja ostala bez mogućnosti nastavka.

- Puno se upitnika otvorilo, no svim sponzorima i ulagačima u naš projekt morali smo reći da je to jednostavno odluka viših instanci. Moramo biti zahvalni Podravki, našem generalnom sponzoru koji je i dalje uz nas, kao i ostalim sponzorima i Gradu Koprivnici. Međutim, troškove definitivno moramo prilagoditi situaciji. Srećom, igračice su svjesne okolnosti, jasno je da slijede nepopularni potezi, ali moramo ih povući kako opstojnost kluba ne bi došla u pitanje, dodala je direktorica našeg najuspješnijeg ženskog rukometnog kolektiva.

Cijeli razgovor Vladimira Horvata s Vlatkom Mihoci poslušajte u nastavku:

Vlatka Mihoci, direktorica RK Podravka Vegeta