Nikola Karabatić čudesno se oporavio: Nisam mislio da ću moći biti tu

Nikola Karabatić čudesno se oporavio: Nisam mislio da ću moći biti tu

Foto: Marko Šivak/HRT

Nikola Karabatić osjeća se dobro i na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj prijavljen je u francusku momčad nakon četiri odigrana kola. Zamijenio je ozlijeđenog pivota Cedrica Sorhaindoa. Protiv Španjolske je uglavnom igrao u obrani i pridonio pobjedi 33:30.

Francuska je stigla do prve pobjede u drugom dijelu natjecanja u prilično jednosmjernoj utakmici protiv Španjolske. Preskočili su tako Francuzi Hrvatsku na tablici, s utakmicom više imaju 5 bodova, baš poput Nijemaca koji su nadigrali Island 24:19. Nakon utakmice Nikola Karabatić je naglasio važnost bodova osvojenih u prvom nastupu Francuske u Lanxess Areni:

- Meč je bio težak. Odigrali smo možda najbolju utakmicu na prvenstvu, barem u napadu, što se tiče taktike. Mogli smo pobijediti i većom razlikom, ali Šterbik je odigrao sjajno, sve je zatvorio. Mislim da je to bila vrlo bitna utakmica za nas jer nam može dati puno samopouzdanja.

Karabatić je propustio pripreme s francuskom reprezentacijom, no izbornik Didier Dinart ipak ga je odlučio ubaciti u momčad koja brani naslov Svjetskog prvaka.

- Lijepo je vratiti se u ekipu. Kad sam operirao nogu prije dva i pol, tri mjeseca nisam mislio da ću moći biti tu i igrati. Mislio sam da ću možda biti na tribinama ili kao ekspert na televiziji. Najsretniji sam na svijetu što sam tu s ekipom i da sam mogao igrati ove dvije zadnje utakmice.

Izjava Nikole Karabatića nakon pobjede protiv Španjolske:

19 01 Nikola Karabatić