Okupile se ''Kraljice šoka'': Osmijesi, mandarine i novi lov na bodove

Okupile se ''Kraljice šoka'': Osmijesi, mandarine i novi lov na bodove Okupile se ''Kraljice šoka'': Osmijesi, mandarine i novi lov na bodove
Reporter Hrvatskog radija u razgovoru s Teom Pijević (foto: HRS) Reporter Hrvatskog radija u razgovoru s Teom Pijević (foto: HRS)

foto: Hrvatski rukometni savez

Pred našim su rukometašicama prvi natjecateljski izazovi nakon senzacionalne bronce na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu. Jučer su se okupile uoči starta kvalifikacija za slijedeću Europsku smotru, utakmicom protiv Ukrajine u Rijeci (četvrtak, 17.30) i nedjeljnim gostovanjem u Češkoj.

- Lijepo je da ste nas došli ispratiti u ovako velikom broju, oštro će i beskompromisno, kako i djeluje na terenu, u prvoj rečenici ''bocnuti'' naša vratarka Tea Pijević. Jer, kao i kad su odlazile na Europsko prvenstvo u Dansku, na još jednu akciju ispraćene su bez puno medijske pratnje.

No, to nipošto ne kvari raspoloženje u taboru izbornika Nenada Šoštarića, koji je srdačno dočekao svoje ''Kraljice šoka'', priželjkujući plasman na još jedno značajno natjecanje i podcrtavajući važnost kontinuiteta na velikoj sceni.

PODRŠKA PUBLIKE - Prvu utakmicu kvalifikacija za EURO 2022. naše će rukometašice igrati u riječkoj dvorani Zamet, u četvrtak s početkom u 17.30. Djevojke su podršku zaslužile, a ulaznice su u prodaji po cijenama od 30 i 50 kn. Kao i na ostalim sportskim natjecanjima, za ulazak je potrebna Covid-potvrda.

- Raspoloženje je dobro, kao i uvijek kad se reprezentacija okuplja, nastavlja Pijević, ozbiljnog izraza lica, ali i dalje u šaljivom tonu.

- Nadam se da neće biti puno teških treninga. A što se utakmica tiče, ne sumnjam da se prema planu i programu trenera Šoštarića očekuju dvije pobjede.

Iako, upozoravaju i Šoštarić i njegove djevojke da posao neće biti nimalo lagan. U četvrtak ih u Rijeci čeka utakmica s Ukrajinom, a zatim u nedjelju gostovanje u Češkoj. Na Euro 2022. ići će dvije ekipe iz svake skupine, a u našoj je još i Francuska.

MANJE IZMJENE U SASTAVU U odnosu na ekipu koja je u prosincu prošle godine osvojila 3.mjesto na Europskom prvenstvu, izbornik Šoštarić na raspolaganju ponovno ima povratnice Ivanu Kapitanović i Ivanu Dežić, te desno krilo Nikolinu Zadravec koja će nadomjestiti izostanak ozlijeđene Josipe Mamić i Tene Japundže. Nova imena u širem kadru su i Lisjak, Gudelj i Jerčinović, a zbog ozljede na posljednjoj prvenstvenoj utakmici upitan je nastup Stele Posavec, koja se i s posjekotinom na čelu ipak pridružila ostatku ekipe ...

- Sigurno je da se od nas očekuje plasman, mi ga također očekujemo i nadamo se pozitivnom ishodu. Međutim, bit će to jako težak posao, a osobito je opasna utakmica s Češkom. Znamo i što predstavlja Francuska …

- Što predstavlja Francuska? – upada u riječ Ivana Kapitanović, iskusna vratarka francuskog Metza, svojoj kolegici na vratima. Nipošto suparnici!

- Nismo konkurencija, nećete nas posvađati – zajedno poručuju, dok generatorica dobrog raspoloženja, Ćamila Mičijević, iz prikrajka dobacuje: - Nama treba 20 obrana po utakmici, a vi se dogovarajte …

Za kraj, ipak, na ozbiljnije teme. Iako je to s ovim djevojkama teško, osim kad su na parketu. A tamo ih vrlo brzo, već u prosincu u Španjolskoj, očekuje prvi nastup na Svjetskom prvenstvu nakon punih 10 godina. Protivnice se još čekaju, u skupini će uz Japan biti i dvije južnoameričke ekipe čije su kvalifikacije u tijeku, no jasno je da ovo okupljanje služi i kao dobro zagrijavanje za taj izazov…

- To je točno, ali nećemo gledati tako daleko. Prvo Ukrajina i Češka, idemo korak po korak – zaključuje Tea Pijević, pa kreće koračati prema autobusu s vrećom mandarina na plećima. Neretvanskih dakako!

Djevojka iz Stabline kraj Ploča, koja hvata lopte kao mandarine – takve smo joj epitete dijelili u prosincu prošle godine. Ne smeta joj, namjerava nastaviti u istom ritmu, kao i ostatak naše ženske rukometne reprezentacije ...

4.10. Sportski mikrofon: Okupljanje ženske rukometne reprezentacije