Radio Battle osvaja svijet Twittera: Hashtagom do vodećeg svjetskog trenda

Radio Battle osvaja svijet Twittera: Hashtagom do vodećeg svjetskog trenda Radio Battle osvaja svijet Twittera: Hashtagom do vodećeg svjetskog trenda
Suparnici drugoga kola došli su iz Njemačke i Srbije Suparnici drugoga kola došli su iz Njemačke i Srbije
Pobjednička ekipa novosadske stanice Oradio Pobjednička ekipa novosadske stanice Oradio

Podržite nas u nedjelju 31. siječnja, tvitajte poruke s oznakom #radiobattleHR

Iza nas su dva meča druge sezone globalne radijske igre. Radio Battle ima sudionike drugoga kruga, a to su Italija i Srbija koje su bile bolje u nadmetanju s predstavnicima Irske i Njemačke. HR2 je donio snimku sraza u kojemu je oznaka #radiobattleRS postala treći vodeći svjetski trend na Twitteru.

Oznaka #radiobattleRS postala je trećim svjetskim trendom na društvenoj mreži Twitter u vrijeme susreta između njemačkog javnog radija Funkhouse Europa koji djeluje u sustavu WDR-a i radijske stanice O radio koja djeluje pri Javnoj medijskoj ustanovi Vojvodine u Srbiji. Claudia DaVino vodila nas je kroz svoj odabir pjesama iz Koelna dok su u Novome Sadu bili Sofija i Vule. Moderator susreta bila je talijanska radijska zvijezda Filippo Solibello.

Rezultat je bio impresivan. I iznenađujući. David je pobjedio Golijata, reći će Filippo Solibello.

'Čestitamo kolegama iz Novoga sada što su srušili Twitter', istaknula je suvoditeljica našeg showa Monika Lelas, 'bit će teško nadmašiti taj rezultat. Ali, to je za nas izazov više da damo sve od sebe i nadmašimo Latviju u našem meču.'

Ekipu HR2 pred mikrofonom predvode Monika Lelas Halambek i Mirko Fodor.

Radio Battle spaja tradicionalnu s novim medijskim platformama - radijski FM i internetski streaming s Twitterom - u potražnji za podrškom što većeg broja slušatelja. Za vrijeme trajanja jednosatnog showa, ekipe igrom suprotstavljenih svjetskih radijskih stanica nastoje osvojiti publiku odabranom listom pjesama i umijećem njezine radijske prezentacije. Pobjednika susreta određuje publika svojim tweetovima s pripadajućim hashtagom zemlje koja toga tjedna sudjeluje u igri. Glasanje se odvija u satu emitiranja emisije.

Susret između Hrvatske i Latvije održat će se u nedjelju 31. siječnja, a za ekipu HR2 može se glasati u vrijeme trajanja emisije tvitovima s oznakom #radiobattleHR.

Snmiku susreta između radijskih stanica Funkhouse Europa i O radio potražite podno teksta.