Sandra Perković: U ovim uvjetima ne bismo se mogli adekvatno spremiti za OI

Sandra Perković: U ovim uvjetima ne bismo se mogli adekvatno spremiti za OI

Foto: HRT/Pixsell

U današnjoj emisiji Sport i glazba bilo je riječi o odgodi Olimpijskih igara 2020, između ostalog i kroz razgovor olimpijskom pobjednicom u bacanju diska, Sandrom Perković. Ali, nije to bila i jedina tema razgovora u kojem se otkrivaju i neki drugi Sandrini talenti ...

- Nama koji smo cijele godine na pripremama dobro dođe boravak kod kuće. Dvaput tjedno odem bacati disk, a ostatak treninga odrađujem na balkonu, sa smiješkom govori Sandra, podržavajući odluku o odgodi Igara u Tokiju.

- Svima ta odluka donekle teško pada, jer pripremali smo se u ciklusima baš za ovo ljeto, ali sad se moramo prilagoditi. Uostalom, u ovim uvjetima nitko se od nas ne bi mogao adekvatno spremiti za Igre, a radi se u natjecanju u koje je uloženo puno truda i novaca pa nema smisla da se održavanje forsira. Najbolje je biti pobjednik kad znaš da su svi adekvatno pripremljeni.

U danima kad većina stanovništa silom prilika vrijeme provodi unutar četiri zida, sportaši se nalaze u vrlo nezavidnoj situaciji, no i Sandra Perković nastoji se s time nositi najbolje što može.

- Sad sam u baznom dijelu priprema, kad su kondicija i izdržljovost važniji od snage, pa sve uspijevam uskladiti. Nisam jedna od onih koji šetaju po Jarunu, zagovaram ostanak kod kuće. Osoba sam od socijalnog kontakta, no često putujem pa sam navikla komunicirati putem društvenih mreža. Najviše mi smeta što sam u Zagrebu, ali zbog samoizolacije ne mogu posjetiti majku u Dubravi, požalila se Sandra Perković, pa u opuštenom razgovoru s Teom Rožman Svedrović otkrila kako se u karanteni nosi s dnevnim aktivnostima, ali i kućanskim poslovima.

Poslušajte!

SiG 28.3., Sandra Perković