SP, skupina G - Strupar: Ovo je idealan trenutak da Belgija pokaže što može

SP, skupina G - Strupar: Ovo je idealan trenutak da Belgija pokaže što može

Branko Strupar (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell)

Po imenima je to vrlo jaka reprezentacija, prvi put imaju stranog izbornika Martineza, kojeg se sjećamo iz Evertona. Uzeo je Thierryja Henryja za svog pomoćnika, on je veliko ime. Ovo je idealan trenutak da Belgija pokaže što može. Vjerujem da neće biti problema u skupini, kaže Strupar.

SP, SKUPINA G: BELGIJA, PANAMA, TUNIS, ENGLESKA. 1. kolo: Belgija - Panama, Tunis - Engleska. 2. kolo: Belgija - Tunis, Engleska - Panama. 3. kolo: Panama - Tunis, Engleska - Belgija. 

Sve utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji moći ćete pratiti u izravnim prijenosima u programu Hrvatskoga radija. Uoči početka natjecanja, naši novinari napravili su analizu i predviđanja svake skupine s relevantnim sugovornicima, iskusnim igračima, trenerima i komentatorima.

Skupina G ima dva izrazita favorita, Englesku i Belgiju, koje na prvi pogled ne bi trebale imati problema s reprezentacijama Paname i Tunisa. No, na Svjetskom prvenstvu nema mjesta podcjenjivanju.

Što je potrebno da jedna sjajna belgijska vrsta napravi veliki iskorak na Svjetskom prvenstvu, pitali smo Branka Strupara, bivšeg belgijskog reprezentativca koji je nastupio na svjetskoj smotri 2002. godine. Poslušajte razgovor s Brankom Struparom samo za emisiju Sport i glazba!

SP, skupina G - Branko Strupar, pripremio Dameo Ramić Kovačić