SP, skupina H - Bjelica: Poljska i Kolumbija favoriti, Senegal neugodan

SP, skupina H - Bjelica: Poljska i Kolumbija favoriti, Senegal neugodan

Nenad Bjelica (Foto: Igor Kralj/Pixsell)

Poljaci su se razvili odlično u posljednjih nekoliko godina. Puno toga ovisi o njihovom najboljem igraču, Robertu Lewandowskom. Senegal je neugodna reprezentacija, brza u tranziciji, a Kolumbija je po meni veliki favorit. Japan je nepoznanica i ne dajem im prevelike šanse, rekao je Bjelica.

SP, SKUPINA H: POLJSKA, SENEGAL, KOLUMBIJA, JAPAN. 1. kolo: Poljska - Senegal, Kolumbija - Japan. 2. kolo: Japan - Senegal, Poljska - Kolumbija. 3. kolo: Japan - Poljska, Senegal - Kolumbija. 

Sve utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji moći ćete pratiti u izravnim prijenosima u programu Hrvatskoga radija. Uoči početka natjecanja, naši novinari napravili su analizu i predviđanja svake skupine s relevantnim sugovornicima, iskusnim igračima, trenerima i komentatorima.

U skupini H na prvi pogled nema atraktivnih imena, no Kolumbija je na prošloj svjetskoj smotri pokazala svoju kvalitetu, dosegavši četvrtfinale. Poljska je bila u prvom "potu" zahvaljujući FIFA-inom plasmanu, a snagu Senegala vidjeli smo u Osijeku protiv Hrvatske u "generalci" prije Rusije. Japan je za mnoge nepoznanica, reprezentacija možda pomalo i šokirana otkazom Vahidu Halilhodžiću uoči početka Svjetskog prvenstva.

O ovoj skupini razgovaramo s trenerom Dinama Nenadom Bjelicom, koji je prije dolaska u Maksimir dvije godine radio kao trener Lecha iz Poznanja, uglednog poljskog prvoligaša. Što mogu Poljaci, koje su im glavne kvalitete i tko će od ovih reprezentacija u drugi krug, poslušajte u razgovoru za emisiju Sport i glazba!

SP, skupina H - Nenad Bjelica, pripremio Ivan Dorian Molnar