Štrlek uoči Brazila: Imamo kvalitetu i moramo nastaviti u ritmu iz Minhena

Štrlek uoči Brazila: Imamo kvalitetu i moramo nastaviti u ritmu iz Minhena

Jozo Čabraja / HRS

Prvi ispit za Hrvatsku u Kölnu je utakmica protiv Brazila. Suparnik je neugodan, ali ni približno jak kao Njemačka i Francuska koji čekaju sutra i u srijedu. Važno je Brazil shvatiti maksimalno ozbiljno, a tek onda se okrenuti prema ostalim suparnicima u drugoj fazi natjecanja.

Hrvatska rukometna reprezentacija s maksimalnim je učinkom završila prvi krug natjecanja i s optimizmom očekuje prvu utakmicu u drugoj fazi Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj. Suparnik je reprezentacija Brazila s kojom smo dosad igrali dva puta i oba puta pobijedili. Manuel Štrlek još uvijek hvata pravu formu, raste kroz turnir, najbolju utakmicu odigrao je protiv nedoraslog Bahreina, kojem je postigao 11 pogodaka. Uoči ogleda s Južnoamerikancima upozorava da će Hrvatska imati pravi pristup:

- Sigurno da ih nećemo podcijeniti, jer smo vidjeli da su dobra reprezentacija koja igra moderan i brz rukomet. Bit će sigurno teška utakmica. Vidim po medijima da najavljuju da žele pobijediti Hrvatsku, ali mi imamo kvalitetu i moramo nastaviti u ritmu u kojem smo odigrali prvu grupu. Siguran sam da ćemo biti na nivou i da ćemo prikazat jako dobar rukomet. Nadam se da će nam to biti dovoljno za pobjedu.

Glavna kvaliteta Hrvatska u dosadašnjem tijeku turnira bila je izvrsna obrana, smatra Štrlek.

- Igrali smo kvalitetnih 6-0 i 5-1 obranu, mijenjali smo ritam, mijenjali smo sistem. Prikazali smo da možemo to dobro odraditi, nismo dopustili protivnicima niti u jednoj utakmici da se prilagode na našu obranu. Imamo puno kvaliteta, imamo dobru širinu, imamo puno igrača koji mogu igrati u raznim sistemima, tako da ćemo biti teški suparnici i Francuzima, i Nijemcima, i Brazilcima.

Cijeli razgovor s Manuelom Štrlekom poslušajte u nastavku:

20 01 Manuel Štrlek