Svi pomažu ''Palčićima'': Dresovi sportskih legendi na spontanoj aukciji

Svi pomažu ''Palčićima'': Dresovi sportskih legendi na spontanoj aukciji

Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" i Udruga "Dinamo to smo mi" pokrenuli su veliku akciju prikupljanja donacija za nabavu medicinske opreme za bolnicu u Petrovoj koja je oštećena u potresu, a iako je početni.odaziv sportaša bio velik, posljednjih dana inicijativa je dobila dimenziju više ...

- Primarna ideja je bila ukazati na potrebu udruge Palčići i promovirati je putem prijateljstva sa sportašima. Zamolili smo ih da pošalju svoje vrijedne stvari kako bismo organizirali tombolu na kojoj će biti preko 100 artikala najboljih hrvatskih sportaša i sportskih legendi. Međutim, u međuvremenu su ljudi u našoj facebook grupi počeli organizirati vlastite aukcije. Javljaju se navijači iz cijeloga svijeta, objavljuju svoje sportske uspomene i skupljaju sredstva za ''Palčiće''. Čak je i majka Igora Cvitanovića ponudila dres koji su mu poklonili navijači, a i Dario Šimić je ponudio nekoliko dresova, među njima i jedan koji je razmijenio s Didierom Deschampsom dok je izbornik prvaka svijeta igrao u Juventusu, nabraja Juraj Čošić iz udruge ''Dinamo to smo mi'', iako bi nabrajanje potrajalo unedogled.

Aukcija na facebooku zaista se rasplamsava iz dana u dan, predmeta i ponuda je sve više, a uz taj neočekivani doprinos, velik broj naših sportaša donirao je svoje sportske rekvizite i za planirani dio ove humanitarne akcije.

- Već je skupljeno više od milijun kuna, a tombolu planiramo za desetak dana. Ne sudjeluju samo Dinamovci, već navijači i članovi svih ostalih klubova, ali i drugi sportaši. U ponudi će biti startni broj Filipa Zubčića, rukavice Filipa Hrgovića, kaciga Janice Kostelić, pancerice Ivice Kostelića, dresovi svih naših nogometnih reprezentativaca, čak i njihovih suigrača, podsjetio je Čošić, te pozvao građane da se priključe akciji.

U nastavku slijedi link za facebook grupu inicijative, ali i cijeli razgovor iz jučerašnje emisije Sport i glazba, u kojem je i naš voditelj Krešimir Gotlin najavio ponudu nekih svojih sportskih memorabilija. Poslušajte!

https://www.facebook.com/groups/662206734559498/

Razgovor o inicijativi ''Vratimo Palčiće u Petrovu''