Tin Srbić zlatni na Svjetskom kupu u Osijeku: Publika me ponijela

Tin Srbić zlatni na Svjetskom kupu u Osijeku: Publika me ponijela

Tin Srbić (Foto: Vedran Drabek/Radio Osijek)

Aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić osvojio je zlatnu medalju na DOBRO World cupu 2018., desetom po redu Svjetskom gimnastičkom kupu koji je održan u dvorani Gradski vrt u Osijeku. Srbić je sjajnom izvedbom sa startom 6.1 uvjerljivo slavio na preči.

Jako dobar nastup u finalu premda ozljeda nije iza mene. Odradio sam jednu od najboljih vježbi u finalima, premda sam htio raditi još jaču vježbu, ali ta ozljeda me je malo usporila. Prije samog natjecanja sam se naježio od publike. Osjećao sam pritisak na zagrijavanju, a kada sam čuo publiku sam doslovce letio. Imao sam osjećaj da mogu još jednu vježbu odraditi. Atmosfera je bila ponovno sjajna, još bolja nego li prošle godine. Svaka čast organizatorima ovo je najbolji Svjetski kup, svake godine pomiču granice, a ja iskreno ne znam može li biti još bolje, rekao je Srbić.

Hrvatski gimnastičar, koji je u Osijeku slavio i 2017. godine, dobio je ocjenom 14.700 dok je drugoplasirani Litvanac Robert Tvorogal dobio ocjenu 13.667. Treći je bio Švicarac Taha Serhani (13.633).

U finalu na preči Hrvatska je imala još jednog predstavnika. Anton Kovačević zauzeo je peto mjesto s ocjenom 12.867.

Poslušajte izjave Tina Srbića, Antona Kovačevića i izvještaj: 

Tin Srbić

Izvještaj Vedrana Drabeka

Anton Kovačević