Tomislav Ivković je novi trener Intera: Momčad ima kvalitetu za ostanak

Tomislav Ivković je novi trener Intera: Momčad ima kvalitetu za ostanak

Foto: HRT/Pixsell

Iako službene objave još nema, u razgovoru s Tomislavom Ivkovićem dobili smo potvrdu; Inter iz Zaprešića pronašao je novog trenera, a iskusni strateg prihvatio se novog izazova. Od ponedjeljka će povesti Žute u pripremu za očekivani nastavak sezone.

- Bit će to svakako novi izazov, jer ćemo zbog koronavirusa morati trenirati u drugačijim uvjetima od onih na koje smo navikli. Međutim, kako nama, tako i ostalima. Pokušat ćemo se pripremiti na najbolji mogući način, kako bismo bili što bolji ukoliko se prvenstvo nastavi, rekao je Tomislav Ivković (59), treći trener Intera ove sezone, nakon Samira Toplaka i Željka Petrovića s kojim su se Zaprešićani rastali u ne sasvim razjašnjenim uvjetima.

Podsjetimo, bivši trener Petrović je tvrdio da odlazi zbog prestanka suradnje kluba i investitora koji su ga doveli, dok su iz kluba poručili da je isključivi razlog loš plasman na ljestvici. Inter je, naime, deset kola prije kraja prvenstva izjednačen s Varaždinom na začelju, dva boda od spasonosnog osmog mjesta.

- Bit će to mini-prvenstvo između nas, Varaždina i Istre. Svi imamo isti cilj, ostanak u ligi, ali smatram da u Interu imamo kvalitetu da to i ostvarimo, poručuje Ivković, koji je dosad vodio čak 188 prvoligaških utakmica, najviše na klupi Lokomotive, ali i kao trener Međimurja, Rudeša i Slaven Belupa. Na novi je angažman čekao od studenoga 2018. godine, ali je pratio domaću ligu i kao analitičar Hrvatske televizije.

- Redovito sam pratio sve momčadi HNL-a, stoga mi ni Inter nije nepoznanica. Imamo solidan kadar koji daje vjeru u borbi za ostanak u ligi, zaključio je Ivković.

 

Tomislav Ivković novi trener Intera (razgovarao Vladimir Horvat)