Tomislav Pucar: Godinu više do Tokija mogu iskoristiti za napredak

Tomislav Pucar: Godinu više do Tokija mogu iskoristiti za napredak

Foto: HRT

Svi naši sportaši prilagođavaju se na novonastale okolnosti i nestrpljivo očekuju nastavak natjecanja. Nekima od njih, poput primjerice stolnotenisača, snalaženje u trenutačnim uvjetima samo je naizgled jednostavnije nego ostalima. Stol, dva reketa, loptica ... čini se lako izvedivo, ali ...

- Zatvorili su nam dvoranu, a nemamo drugi prikladan prostor za trening. Potrebna je specifična rasvjeta i podloga koja se ne kliže. Sad smo u problemu, ako nemate dodir s lopticom s vremenom gubite osjećaj pa se nadam da će nam uskoro omogućiti povratak u dvoranu. Dotad sam kod kuće i radim na fizičkoj pripremi, kaže naš najbolji stolnotenisač Tomislav Pucar, koji je početkom godine ostvario ''ranking'' karijere izborivši 30. mjesto ITTF poretka.

- Ipak na njemu neću provesti cijeli ovaj period, jer kad se uračunaju rezultati s početka ožujka mislim da ću sići na 35.mjesto, kroz šalu će juniorski prvak Europe (2017.), koji je u protekloj godini zablistao prvo ulaskom među 16 najboljih na Svjetskom prvenstvu, a zatim i broncom na Europskim igrama u Minsku. Odličnim je rezultatima izborio premijerni plasman na Olimpijske igre, prvo u pojedinačnoj, a zatim i u ekipnoj konkurenciji.

- Odgoda Igara za mene nije velik problem, mlad sam igrač i tih godinu dana mogu iskoristiti za dodatan napredak. Ne bi bilo pošteno prema sportašima da se forsiralo odigravanje u ovakvim uvjetima.

Godište Pucaru ide u prilog, jer neki od najboljih europskih igrača polako silaze sa scene, a njemu su tek 24 godine. 

- Vrhunac forme u pravilu je oko 27 godina, tako da imam još 3-4 godine za napredak, kako bih lovio ozbiljnije rezultate i medalje.

Tomislav Pucar rođen je u Puli, sportske ambicije navele su ga da kao srednjoškolac preseli u Zagreb, a klupsku karijeru trenutno gradi u Njemačkoj.

- U Bundesligi igraju najbolji igrači Europe, svaki meč je ''na nož'', svaki je stresan i to mi odgovara. Igranje u takvoj konkurenciji me svakako podiglo u posljednje dvije godine. U ligi se igraju 22 meča, tu je još i kup, a uz to nastupam na turnirima, europskim i svjetskim prvenstvima... Raspored mi je prepun, ne sjećam se kad sam posljednji put imao slobodan vikend.

Cijeli razgovor s Tomislavom Pucarom poslušajte u nastavku:

Tomislav Pucar, razgovor