U DOMU ČERVAROVIH - Lino: Naš rukomet nudi scenarij za Oscara

U DOMU ČERVAROVIH - Lino: Naš rukomet nudi scenarij za Oscara U DOMU ČERVAROVIH - Lino: Naš rukomet nudi scenarij za Oscara

Reporteri HRT-a proteklog su tjedna posjetili izbornika naše rukometne reprezentacije i jednog od najtrofejnijih trenera, Lina Červara, u njegovom domu u Istri. U obiteljskom okruženju dotaknuli su se mnogih tema, od sportskih do životnih, uz posebnu priču Červarove supruge Klaudije.

- Strašno poštujem svoje igrače i stalno se brinem o njima. Gledam ih, analiziram... - govori Lino Červar iz svoje kućne idile. 

- Znate, nije lako dvadeset ljudi složiti u jedan tim, to je pitanje svih pitanja - ponovio je svoje postulate podređivanja osobnosti timskom uspjehu.

- Ne prestajem se usavršavati, bit će tako do kraja moje karijere - jedna je od Červarovih životnih poruka, uz još mnoštvo drugih koje je izrekao u razgovoru s Lovorkom Magdićem.

- Na Europskom prvenstvu 2020. nas očekuje težak posao. Nadam se podršci publike, i u Grazu gdje igramo skupinu, ali i dalje, sve do Stockholma. Tamo se finale prvi put igra na nogometnom stadionu, pred 30 tisuća gledatelja. A mi već deset godina čekamo nastup u finalu. Sve sam vam rekao s ovim.

Uz aktualnosti u pripremama za Europsko prvenstvo, prisjetio se i uspjeha nekadašnje zlatne generacije iz prve polovice 2000-ih.

- O njima bi naši režiseri trebali snimati filmove, a ne o ratovima, o partizanima i ustašama. Ova bi im priča donijela Oscara - slikovit je bio Červar.

- Lino je, prije svega, veliki radnik. Često sam se znala probuditi u sred noći i zateći ga za radnim stolom - jedan je od detalja koje je u zanimljivom razgovoru otkrila gđa. Klaudija Červar.

Poslušajte razgovore u nastavku ...

Lino Červar

Klaudija Červar