Vatrena ''jedinica'' na aukciji za Palčiće

Vatrena ''jedinica'' na aukciji za Palčiće Vatrena ''jedinica'' na aukciji za Palčiće

Proteklih je mjeseci nizom aukcija sportskih rekvizita i velikom tombolom u akciji ''Vratimo Palčiće u Petrovu'' prikupljeno više od 5 i pol milijuna kuna humanitarne pomoći, ali inicijativa traje i dalje! Na aukciji početkom ovog tjedna pojavio se i jedan neobičan predmet - ''vatreni automobil''.

- Iako je još u voznom stanju, zbog određenih nedostataka auto trenutno nije za registraciju, a i odlučio sam da je nakon 12 godina i više od 200 tisuća prijeđenih kilometara vrijeme za rastanak, kaže Zoran Anić iz Splita,vlasnik upečatljivog golfa ''jedinice'' obojanog u prepoznatljive crvene i bijele kvadratiće.

- Vidio sam da puno ljudi, među kojima prednjači Nenad Bjelica, svojim ponudama prikuplja značajna sredstva na akciji za Palčiće i učinilo mi se da je najkorisnije pokloniti ga u humanitarne svrhe. Vrijednost auta nije velika, osim one navijačke i sentimentalne, ali nadam se da bi se u akciju mogli uljučiti imućniji ljudi, možda i reprezentativci, pa prikupiti ozbiljan novac, kaže Zoran Anić koji je s popularnim ''kecom'' posljednjih godina putovao na utakmice Vatrenih, ali i druge sportske događaje.

- Najdalji put bio nam je gostovanje u Budimpešti, jer išli smo autocestom što je za ovakav automobil prilično izazovno. A svakako je najuzbudljivije bilo nedavno putovanje u Osijek na utakmicu s Walesom, jer kretali smo se kroz teritorij Republike Srpske što i nije baš pametno s ovakvim automobilom. Moram priznati da to nije za očekivati od čovjeka u mojim godinama, ali srećom prošlo je bez većih incidenata, prepričava Anić.

Posebna vrijednost automobila ipak su potpisi naših reprezentativaca, svježe obnovljeni na nedavnom okupljanju Vatrenih u Rijeci.

- Prvi su se put igrači potpisali prije utakmice s Italijom na Poljudu, kad je izbornik bio Niko Kovač, a kapetan Darijo Srna, ali nažalost većina tih potpisa je izblijedila. Zato sam u Rijeku ponio bolji marker, bio sam pripremljeniji, smije se Anić, koji ne krije želju da njegova donacija obori rekord aukcije koji iznosi više od 40 tisuća kuna. Plan je da licitacija potraje još tjedan dana, a ponude su već premašile 20 tisuća kuna...