Željko Musa nakon Makedonije: Nismo Lazarovu dali da diše

Željko Musa nakon Makedonije: Nismo Lazarovu dali da diše

Jozo Čabraja / HRS

Uvjerljiva pobjeda protiv Makedonije Hrvatsku je dovela u poziciju da u četvrtak protiv Španjolske odlučuje o prvom mjestu u skupini B, neovisno o ishodu utakmice s Bahreinom. Ohrabruje činjenica da momčad polako ulazi u formu, obrana je pokretljivija, Šego je još jednom bio sjajan na golu.

Već u prvom poluvremenu naša se reprezentacija uspjela rezultatski odlijepiti od suparnika, kojem je priredila malo iznenađenje neigranjem Cindrića i Štrleka. Do odmora bilo je +5, prednost je u nastavku rasla do konačnih 31:22. Vukao je Duvnjak, koji je na terenu proveo 48 minuta, punu je minutažu dobio Mandić, gotovo cijelu utakmicu su odigrali Horvat i Karačić. U napadu još jednom sjajan Šipić, u 20 je minuta postigao četiri pogotka uz samo jedan promašeni šut. Da Hrvatska ima "širinu" na crti potvrdio je i Željko Musa, koji je igrao u dva smjera, u napadu je bio nepogrešiv, u obrani uz Duvnjaka, Stepančića i Vrankovića odradio je odličan posao.

- Stvarno se nikad ne osvrćem na napad, drago mi je što sam nešto zabio, ali posao koji smo odradili u obrani je ono što me veseli, da pomognem ekipi uvijek u tom smislu, a imamo dovoljno kvalitetnih igrača da se ne bojim da ćemo zabiti gol uvijek. U pripremama smo se pripremali za makedonskih 7:6. Gledali smo video, dobro smo ih analizirali i bili smo spremni za to, imali smo neku svoju taktiku koja je ispala odlična. Duvnjak je odradio odličan posao kao prednji u 5-1 obrani, dosta smo udvajali Lazarova, nismo mu dali da diše.

Nakon pobjede protiv Makedonije slijedi dan odmora u utorak, pa utakmica s Bahreiom u srijedu. Neće biti važna u rezultatskom smislu, ali hoće za zadržavanje pozitivnog ozračja.

- Malo sam ih pogledao dok su igrali sa Španjolcima. Sigurno nije ekipa za "bacit", ne smijemo ih olako shvatit, moramo se pripremit za njih kao i za svaku utakmicu i dat sve od sebe da upišemo još dva boda.

Cijeli razgovor Željka Muse za Hrvatski radio poslušajte u nastavku:

14.01. Sivak, Musa nakon Makedonije