Zlatku Turkalju priznanje za serijal o Dini Dvorniku

Zlatku Turkalju priznanje za serijal o Dini Dvorniku

Zagreb, 15. listopada 2019. - Zlatko Turkalj Turki, urednik i voditelj na Drugom programu Hrvatskog radija (HRT – HR 2) dobitnik je posebnog priznanja za novinarsko-konceptualni diskografski projekt „Zimzeleno a novo – Specijal Dino Dvornik“.

Priznanje Zlatku Turkalju dodijelila je direktorica Udruge za zaštitu, prikupljanje i raspodjelu naknada fonogramskih prava (ZAPRAF) Maja Vidmar Klarić povodom Nacionalnog dana albuma na kojem je predstavljeno drugo izdanje knjige priča o albumima Hrvatske diskografske udruge (HDU).

 „Primiti priznanje na Nacionalni dan albuma za mene je velika stvar, velika čast. Tim više jer je riječ o nagradi za album koji je pratio radijski dokumentarni serijal o kralju funka Dini Dvorniku. Posebnost i važnost ovog serijala je u tome što su najbliži suradnici i prijatelji, prvi put s odmakom od 20 i 30 godina, govorili konkretno - bez „celofana“ o suradnji s Dinom, atmosferom pod kojom su snimani njegovi albumi, nastanku njegovih najvećih hitova, životnoj krizi, razočaranju i očekivanjima, iskrenom životu za glazbu i pozornicu, jedinstvenom osjećaju za ritam, osebujnoj interpretaciji, o značenju slatkog i kiselog načina sviranja.“, rekao  je Zlatko Turkalj.

 Inače, izdanja koja se nalaze u knjizi albuma neka su od najznačajnijih na domaćoj diskografskoj sceni, a među njima su i albumi Miše Kovača, Olivera Dragojevića, Daniela Popovića, Mije Dimšić, Vojka V i brojnih drugih.