Hrvatski radio

Drugi program

Beyonce šesti tjedan zaredom predvodi Airplay Radio Chart

23.08.2022.

Zadnja izmjena 20:14

Autor: Airplay Radio Chart

Službena naslovnica singla 'Break My Soul'

Službena naslovnica singla 'Break My Soul'

Foto: Columbia - Menart / Columbia - Menart

Pjesma "BREAK MY SOUL" šesti puta je najemitiraniji strani singl hrvatskog radijskog etera i predvodi listu ARC 100. Harry Styles se nalazi an drugom mjestu mjerenja s pjesmom "As It Was", a na treće mjesto se - skokom od deset mjesta - popela LIzzo s TikTok smashom "About Damn Time". Na četvrtom mjestu smjestili su se Calvin Harris, Justin Timberlake, Halsey i Pharrell sa suradnjom "Stay with Me" dok Top 5 zaokružuju Black Eyed Peas, Shakira i David Guetta. Njihova "Don't You Worry" ostvarila je najveći uspon među četrdeset (greatest gainer TFO) i s broja dvadeset dospjela na peto mjesto.
Radijsko ljeto u Hrvatskoj definitivno pripada Beyonce. Pjesma "BREAK MY SOUL" je šesti tjedan na vrhu i to je izjednačenje drugog najboljeg ovogodišnjeg rezultata po broju tjedana provedenih na vrhu Airplay Radio Charta. U dosadašnjem dijelu godine, naime, samo je Harry Styles boravio duže na prvom mjestu - sedam tjedana, s pjesmom "As It Was" (ovoga tjedna je na br. 2) - a isto koliko i Beyonce ostvario je duet"'Bam Bam" (br. 8) u izvođenju Camile Cabello i Eda Sheerana. Aktualni singl s albuma "Renaissannce" se dva tjedna zaredom nalazila i na broju jedan liste Hot 100 magazina Billboard, a dospjela je do prvih mjesta lista popularnosti i u Irskoj, Izraelu, Libanonu i Južnoafričkoj Republici.


Harry Styles ovoga tjedna ima dva singla među prvih deset (drugi je "Late NIght Talking" na sedmom mjestu). Britanska super zvijezda se prošloga tjedna nakratko vratila na vrh liste Global 200 magazina Billboard, a prošloga vikenda je počeo serijal koncerata u njujorškom Madison Square Gardenu. Prema podacima koje prikuplja Luminate, Harry Styles je i  dalje vlasnik jednog od najstreamanijih singlova u Hrvatskoj, jer se njegova "As It Was" smjestila na 13. mjestu aktualnog liste Croatia Songs sekcije Hits of the World magazina Billboard. Listu predvodi singl "Coco", jedna od dviju novih pjesama koje su snimili Jala Brat x Buba Corelli.


"Harry Styles je dao čistu, nepatvorenu dobru energiju na njegovu prvom od 15 planiranih koncerata u Madison Square Gardenu", napisao je Stephen Daw za Billboard u osvrtu na koncert najveće pop zvijezde trenutka. Nastup je održan u subotu navečer pred rasprodanom kultnom njujorškom glazbenom arenom u kojoj je bilo blizu 20 tisuća ljudi. Repertoar nastupa, za koji je Harry Styles od publike tražio samo "da se zabavlja koliko može, na isti način na koji on to čini", sastojao se od materijala s njegova dva studijska albuma. Predizvođač je bio Blood Orange. Harry Styles se nalazi na rasprodanoj svjetskoj Love on Tour u sklopu koje je, početkom srpnja, nastupio i u Beču. Uz 15 nastupa u njhujorškom Madison Square Gardenu, na turneji je predviđeno i održavanje 15 koncerata u Kia Areni u kalifornijskom Inglewoodu.


Lista ARC 100 ovoga tjedna ima samo jedan novi singl (hot shot debut) i on se, zanimljivo, smjestio na 100. mjestu. U pitanju je "Sun Will Shine", pjesma koju su snimili Robin Schulz & Tom Walker. Najveći skok među sto (greatest gainer ARC) također potpisuje predstavnik njemačke scene elektroničke plesne glazbe. Glockenbach feat. ASDIS su s 94. mjesta dospjeli na broju 59 zahvaljujući pjesmi "Dirty Dancing". Priču o tjednim priznanjima Službene radijske liste zaključuju Alok, Ella Eyre & Kenny Dope feat. Never Dull čiji "Deep Down" je ostvario najviši novi ulaz među četrdeset (hot airplay) i smjestio se na 26. mjestu. Drugi novi ulaz među četrdeset je na broju 39, a potpisuju ga YouNotUs x Louis III. Radi se o pjesmi "Samba".


Radijsku prezentaciju Airplay Radio Charta možete slušati u emisiji ARC Top 40 koja se ponedjeljkom emitira u programu HR2. Podcast emisije ARC Top 40 možete pronaći u Slušaonici Hrvatskog radija. Playliste Službene radijske liste nalaze se na streaming servisima dostupnima u našoj zemlji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

ARC Top 40

ARC Top 40 je radijski chart show s najvećim svjetskim hitovima. Tijekom trajanja programa donosimo tjedni izvještaj Airplay Radio Charta, informiramo o zbivanjima na svjetskoj glazbenoj sceni i osluškujemo poslovne vijesti iz industrije zabave. Emitira se svakoga ponedjeljka od 19:00 do 21:00 sat.

Poslušajte u Slušaonici