Hrvatski radio

Drugi program

Božićni pop klasici grupe Wham! i Mariah Carey predvode listu ARC 100

27.12.2022.

16:18

Autor: Airplay Radio Chart

Službena naslovnica singla Wham! - "Last Christmas"

Službena naslovnica singla Wham! - "Last Christmas"

Foto: Sony / Sony - Menart

Božićni pop klasici "Last Chhristmas" (br. 1) grupe Wham! i "All I Want for Christmas Is You" u izvođenju Mariah Carey (br. 2) predvode ovotjednu listu ARC 100, a hrvatski Top 5 zaokružuje prošlogodišnja "Merry Christmas" (br. 5) dueta koji čine Ed Sheeran & Elton John. Taylor Swift je treća sa singlom "Anti-Hero", a suradnja "I'm Good (Blue)" koju su ostvarili David Guetta & Bebe Rexha nalazi se na broju četiri Airplay Radio Charta.

Wham! su na prvom mjestu Službene radijske liste boravili i prije točno godinu dana (lista s datumom od 27. prosinca), kada je "Last Christmas" prvi puta došao na sam vrh. Zbilo se to 37 godina od originalnog izlaska singla.


Na ovotjednom Airplay Radio Chartu nalazi se 10 božićnih pjesama od čega tri zauzimaju mjesta u Top 5, a četiri su unutar Top 20. Najveći skok među 100 (greatest gainer ARC, 48 mjesta) pripao je pjesmi "Come on Home for Christmas" (br. 46) koju je snimio George Ezra. Među prvih 40 najviše se popela (greatest gainer TFO, 17 mjesta) "Merry Christmas Everyone" (br. 18) u izvođenju Shakina Stevensa.


S povratkom pjesme "White Christmas" (br. 86) među najemitiranije, Michael Buble je ostvario simultani boravak triju singlova s albuma "Christmas" na Airplay Radio Chartu. Radi se o djelu koje je 1942. komponirao Irving Berlin, a snimio Bing Crosby za potrebe filma Holiday Inn. Michael Buble je pjesmu snimio u tri verzije. Prva od njih je duet sa Shania Twain, a druga ona u kojoj je pridodan glas Binga Crosbyja.


Na 41. mjestu nalazi se njegova izvedba teme "Holly Jolly Christmas", a na broju 44 je "It's Beginning to Look a Lot Like Christmas". Više simultanih pjesama na Službenoj radijskoj listi, Michael Buble je imao na Airplay Radio Chartu od 3. siječnja ove godine. Tada su na listi ARC 100 bile pjesme "White Christmas" (br. 23), "It's Beginning to Look a Lot Like Christmas" (br. 24) "The Christmas Sweater" (br. 25), "Jingle Bells feat Puppini Sisters" (br. 51), "Cold December Night" (br. 56) i "Christmas (Baby Please Come Home)" (br. 60).


Na ovotjednom Airplay Radio Chartu s božićnim singlovima smjestile su se Taylor Swift sa singlom "Christmas Tree Farm" (br. 58) i Alessia Cara s pjesmom "Make It Christmas" (br. 59).


Najviši novi ulaz Airplay Radio Charta (hot shot debut) pripao je Tove Lo za njezinu "2 Die 4" (br. 45) dok je jedini i najviši novitet među 40 najemitiranijih (hot airplay) potpisao Lewis Capaldi. Radi se o njegovoj "Pointless" (br. 33). Drugi novitet na listi ARC 100 je singl "Someone Else" koji je snimio ClockClock (br. 71).


Radijsku prezentaciju Airplay Radio Charta možete slušati u emisiji ARC Top 40 koja se ponedjeljkom emitira u programu HR2. Četverosatni radijski show (20-00h) donosi pregled zbivanja na listi ARC 100, donosi vijesti iz svijeta glazbene industrije, lista novosti sa svjetskih lista popularnosti, predstavlja Album tjedna i emitira selekciju novih pjesama objavljenih u Petak nove glazbe.


Podcast emisije ARC Top 40 možete pronaći u Slušaonici Hrvatskog radija. Playlistu ARC 100 možete pronaći na streaming servisima Apple Music, Deezer i Spotify.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

ARC Top 40

ARC Top 40 je radijski chart show s najvećim svjetskim hitovima. Tijekom trajanja programa donosimo tjedni izvještaj Airplay Radio Charta, informiramo o zbivanjima na svjetskoj glazbenoj sceni i osluškujemo poslovne vijesti iz industrije zabave. Emitira se svakoga ponedjeljka od 19:00 do 21:00 sat.

Poslušajte u Slušaonici