Hrvatski radio

Drugi program

Dajmo šansu miru u Ukrajini

03.03.2022.

13:25

Autor: Ana Hotko

Transparent na prosvjedu za mir u Ukrajini, Ljubljana 2022.

Transparent na prosvjedu za mir u Ukrajini, Ljubljana 2022.

Foto: Miha Rekar / Unsplash

Potaknute inicijativom RBB Radio Einsa iz Berlina, koju je podržala Europska radiodifuzijska unija, javne radijske postaje diljem Europe u petak, 4. ožujka u 8:45 sati istovremeno će emitirati pjesmu Johna Lennona i Plastic Ono Banda "Give Peace A Chance".

Inicijativi se priključuje i Hrvatska radiotelevizija, odnosno svi centri Hrvatskoga radija HRT - HR 1, HR2, HRT - Radio Dubrovnik, HRT - Radio Knin, HRT - Radio Osijek, HRT - Radio Pula, HRT - Radio Rijeka, HRT - Radio Sljeme, HRT - Radio Split, HRT - Radio Zadar. Tom gestom iskazat će se potpora Ukrajini i ukrajinskome narodu koji je teško pogođen ratnim strahotama uslijed vojne invazije Rusije na tu zemlju.


Pjesma "Give Peace A Chance" iz 1969. postala je popularna antiratna himna. Jednom prilikom ju je istovremeno pjevalo pola milijuna prosvjednika protiv rata u Vijetnamu, a bolno je aktualna i danas kada bjesni rat u Ukrajini.


U petak ujutro unija mnogobrojnih radija ovoj će svojevrsnoj svjetovnoj molitvi za mir dati život i novo značenje.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.