Hrvatski radio

Drugi program

Dodjelom posebnog priznanja Stjepanu Jimmyiju Staniću počelo je veliko glazbeno slavlje emisije Music Pub

27.12.2022.

21:56

Autor: Jasmina Mednolučanin

Barbara Stanić, Stjepan Jimmy Stanić i Zlatko Turkalj Turki - priznanje za životno djelo emisije Music Pub

Barbara Stanić, Stjepan Jimmy Stanić i Zlatko Turkalj Turki - priznanje za životno djelo emisije Music Pub

Foto: HR2 / -

Radijska emisija Drugog programa HR-a, Music Pub, urednika i voditelja Zlatka Turkalja Turkija ove godine slavi svoj 30. rođendan. 

Jedna od najpoznatijih glazbenih emisija u Hrvatskoj rođendansko slavlje započela je dodjelom posebnog priznanja Stjepanu Jimmyiju Staniću.


- Mi s Drugog programa. Emisija Music Pub koja se emitira punih trideset godina za vas ima isto priznanje. Evo to smo izradili za vas. U obliku gitare, znači ovo je za životno djelo, ali mi smo ipak napisali "Hvala za sve lijepe, posebne glazbene godine". Ovo je priznanje Drugog programa Hrvatskoga radija., istaknuo je Turki prilikom dodjele legendarnom Stjepanu Jimmyiju Staniću koji nije krio oduševljenje.


- Mišo, pogle... (obraća se Barbari) - Prekrasno, izrekla je Barbara. - Music Pub. Zlatko Turkalj., nastavio je Jimmy, te otkrio kako na zidu nema više mjesta za nagrade, ali kako ima na stalaži.

Barbara Stanić, Stjepan Jimmy Stanić i Zlatko Turkalj - gostovanje i dodjela priznanja za životno djelo

Barbara Stanić, Stjepan Jimmy Stanić i Zlatko Turkalj - gostovanje i dodjela priznanja za životno djelo

Foto: Zlatko Turkalj Turki / -

Turki je Stjepanu Jimmyiju Staniću tijekom razgovora i dodjele nagrade čestitao i rođendan kojeg će legendarni glazbenik proslaviti u siječnju. Točnije 20. siječnja, a zanimljivo je kako će njegova voljena Barbara rođendan proslaviti dan kasnije.


„Jedna torta za dvoje, torta for two“, istaknuo je Jimmy, na što je Turki komentirao kako je to zgodan stih za pjesmu koji bi trebalo i uglazbiti.


Pogledajte dio gostovanja Stjepana Jimmyija Stanića i Barbare Stanić u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja:


Veliko glazbeno slavlje emisije Music Pub uz dodjelu posebnog priznanja Stjepanu Jimmyiju Staniću prati i objava trostrukog vinilnog izdanja “Music pub – 30 godina” na kojem su u suradnji s Croatia Records uvrštene samo najkvalitetnije i najznačajnije pjesme izvođača i bendova koji su obilježili ovu emisiju.

Na koncertnoj promociji izdanja “Music pub – 30 godina” koja će se održati 29. prosinca u 20 sati, u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupit će najveće zvijezde domaće glazbe koje su prošle kroz Turkijev Music pub poput Vanne, Mladena Bodaleca, Borisa Novkovića, Tine Vukov, J.R. Augusta, Nele, Tine Kresnik, Noe Rupčića, Antonele Doko, Matea Pilata i Luce. Glazbenike će pratiti vrhunski svirači okupljeni pod vodstvom gitariste i aranžera Zvonimira Radišića.

30 godina Music Puba

30 godina Music Puba

Foto: Iva Vianelo / -

Veliko slavlje radijske emisije Music Pub zaokružit će dodjela priznanja „Music Pub“ za najbolja domaća glazbena ostvarenja za 2022. godinu u kategorijama: Pjevačica godine, Pjevač godine, Pjesma godine, Kantautor godine i Album 2022., Grupa godine, Hit godine, te nagrade Moj prvi Music pub za mlade glazbene snage koja će se održati početkom siječnja.

Zlatko Turkalj Turki

Zlatko Turkalj Turki

Foto: Music Pub / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.