Hrvatski radio

Drugi program

Drugi program oprašta se od Akija Rahimovskog

22.01.2022.

17:25

Autor: Ana Hotko

Aki Rahimovski, koncert Parnog valjka u Areni Zagreb 2017.

Aki Rahimovski, koncert Parnog valjka u Areni Zagreb 2017.

Foto: Marko Prpic / PIXSELL

Danas nas je iznenada, u 67. godini života, zauvijek napustio Aleksandar Aki Rahimovski, najpoznatiji kao glavni vokal grupe Parni valjak i pjevač čiji je glas bilo lako prepoznati i voljeti. Aki je bio čest i drag gost Drugoga programa Hrvatskoga radija, a pjesme Parnog valjka redovit dio našega glazbenog programa. Idućih dana posebnim segmentima i emisijama obilježit ćemo njegov prerani odlazak, ali i slaviti njegov talent, njegovo umijeće, njegovu predanost glazbi i poštovanje prema publici. 

U nedjelju, 23. siječnja s početkom u 10:00 sati, u retro magazinu Hulahop urednice i voditeljice Sabine Jaganjac, kratko ćemo se prisjetiti značenja Akija Rahimovskog u kontekstu domaće pop kulture. Početni dio emisije Glazbeni megahertz urednika i voditelja Roberta Krupe, koji se emitira nedjeljom od 13:00 sati, također će obilježiti odlazak Akija Rahimovskog.


Posebno izdanje emisije Music pub urednika i voditelja Zlatka Turkalja, koje će se emitirati u ponedjeljak, 24. siječnja s početkom u 14:00 sati, u cijelosti će biti posvećeno Akijevom stvaralaštvu i umjetnosti. Istoga dana od kolege će se oprostiti Gordan Penava Pišta u svojoj emisiji Mala škola rock'n'rolla, koja počinje u 22:00 sata.


Snimku koncerata koje je Parni valjak održao 1995. godine u Zagrebačkom kazalištu mladih, Bez struje: Live in ZeKaEm, emitirat ćemo u srijedu, 26. siječnja u 20:00 sati u sklopu emisije Koncerti i festivali na Drugom urednice Đurđice Ivanković.


Nadamo se da ćete biti s nama i uz glazbu se oprostiti od jednog od najvećih, gospodina Akija Rahimovskog.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.