Hrvatski radio

Drugi program

Duet Eltona Johna i Britney Spears je šesti tjedan zaredom najpopularnija radijska pjesma u Hrvatskoj

27.10.2022.

20:58

Autor: Airplay Radio Chart

Naslovnica singla 'Hold Me Closer'

Naslovnica singla 'Hold Me Closer'

Foto: EMI/Universal Music / EMI/Universal Music

Pjesma "Hold Me Closer" u izvođenju Eltona Johna i Britney Spears je šesti tjedan zaredom najpopularnija strana pjesma domaćeg radijskog etera. David Guetta & Bebe Rxha vratili su se na drugo mjesto sa singlom "I'm Good (Blue)", a treći je Lewis Capaldi s pjesmom "Forget Me". Ed Shheran je ušao u Top 5 plasiravši "Celestial" na broj četiri dok petu poziciju zauzimaju OneRepublic s filmskom "I Ain't Worried".

"Imao sam više hitova negoli ste vi imali toplih obroka", prenosi Vancouver Sun izjavu Eltona Johna izrečenu povodom suradnje s mladim britanskim bendom Yard Act. Plejadu hitova Eltona Johna moguće je vidjeti na njegovoj oproštajnoj koncertnoj turneji u sklopu koje se ovoga trenutka nalazi u Sjevernoj Americi. U sklopu turneje koja će svoje finalne nastupe imati početkom listopada slijedeće godine u Stockholmu u Švedskoj, Elton John će najbliže nama nastupiti u Muenchenu krajem travnja. 


Jedan od hitova Eltona Johna je duet s Britney Spears koji se šesti tjedan u nizu našao na vrhu Airplay Radio Charta. U petak se, pak, pojavila nova verzija pjesme "Hold Me Closer". Radi se o remiksu koji potpisuje Purple Disco Machine i koji se može pronaći na streaming servisima. 


Istovremeno, svega dvije pjesme s liste najemitiranijih stranih radijskih singlova u zemlji nalaze se među 25 najstreamanijih pjesama u Hrvatskoj. Na listi Croatia Songs magazina Billboard koja nastaje na temelju podataka kompanije Luminate koja mjeri traženost pjesama na digitalnim platformama, smjestile su se "Unholly" koje potpisuju Sam Smith feat. Kim Petras i "I'm Good (Blue)" koju su snimili David Guetta i Bebe Rexha. Sam Smith feat. Kim Petras su šesti na radijskoj, a peti na listi glazbenog streaminga. Kada su u pitanju David Guetta & Bebe Rexha, njihov singl je drugi u radijskom eteru, a na broju 12 na streaming servisima.


Među najemitiranijim stranim singlovima u Hrvatskoj ovoga tjedna su se smjestila sve dva noviteta i to je izrazito neobična situacija za doba godine u kojemu svjedočimo iznimnoj aktivnosti glazebne scene i živosti radijskih programa. Na 44. mjestu Airplay Radio Charta našla se balada grupe Maneskin. Radi se o break-up pjesmi "The Loneliest" za koju će NME napisati da je bujna, a Consequence istaknuti da njom članovi talijanskog sastava pokazuju što ima najbolje ide - uživanje u teatralnosti. Damiano David, pjevač grupe Maneskin, reći će kako je u pitanju vrlo intimna stvar koja njemu jako puno znači.


Novi ulaz na 74. mjestu pripao je suradnji "Woke Up in Love" koju su snimili Kygo & Gryffin. Na listu ARC 100 ovoga tjedna se vratilo devet singlova. Najveći skok na listi ARC 100 (greatest gainer ARC) potpisuje Beyonce čija "Cuff It" je ostvarila uspon od 48 mjesta i smjestila se na 45. mjestu. Eliza Rose feat. Interplanetary Criminal potpisuju najveći skok među četrdeset (greatest gainer TFO). Usponom od 22 mjesta, pjesma "B.O.T.A. (Baddest of Them All)" dospjela je na 14. mjesto. Najviši novi ulaz u Topu 40 (hot airplay) ostvario je, pak, Lil Nas X čiji se singl "Star Walkin' (League of Legends World Anthem)" nalazi na 20. mjestu Službene radijske liste.


Radijsku prezentaciju Airplay Radio Charta možete slušati u emisiji ARC Top 40 koja se ponedjeljkom emitira u programu HR2. Četverosatni radijski show (20-00h) donosi pregled zbivanja na listi ARC 100, donosi vijesti iz svijeta glazbene industrije, lista novosti sa svjetskih lista popularnosti, analizira odabrane trenutke iz povijesti Airplay Radio Charta povodom 20 godina postojanja, predstavlja Album tjedna i emitira selekciju novih pjesama objavljenih u Petak nove glazbe.


Podcast emisije ARC Top 40 možete pronaći u Slušaonici Hrvatskog radija. Playlistu ARC 100 možete pronaći na streaming servisima Apple Music, Deezer i Spotify.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

ARC Top 40

ARC Top 40 je radijski chart show s najvećim svjetskim hitovima. Tijekom trajanja programa donosimo tjedni izvještaj Airplay Radio Charta, informiramo o zbivanjima na svjetskoj glazbenoj sceni i osluškujemo poslovne vijesti iz industrije zabave. Emitira se svakoga ponedjeljka od 19:00 do 21:00 sat.

Poslušajte u Slušaonici