Hrvatski radio

Drugi program

Elton John & Britney Spears predvode Airplay Radio Chart

04.10.2022.

Zadnja izmjena 22:01

Autor: Airplay Radio Chart

Naslovnica singla "Hold Me Closer"

Naslovnica singla "Hold Me Closer"

Foto: Universal Music / Universal Music

Elton John & Britney Spears treći tjedan zaredom predvode Službenu radijsku listu s pjesmom "Hold Me Closer", a na drugom i trećem mjestu ostali su Beyonce sa singlom "BREAK MY SOUL" i Harry Styles koji potpisuje pjesmu "Late Night Talking". Među pet su se vratili Calvin Harris feat. Justin Timberlake, Halsey & Pharrell sa singlom "Stay with Me" dok je najviši novi ulaz među četrdeset (hot airplay) ostvario singl "Forget Me" koju je snimio Lewis Capaldi. Ostvarivši najveći skok na listi ARC 100 (greatest gainer ARC), britanski kantautor se pomaknuo s broja 69 na peto mjesto.  

Pjesma "Hold Me Closer" je četvrta suradnja dvoje izvođača koja se ove godine našla na vrhu Airplay Radio Charta. Istovremeno, Eltonu Johnu to je drugo ovogodišnje sudjelovanje u duetu na broju jedan, jer je prije Britney Spears listu ARC 100 predvodio kao dio mash-upa "Cold Heart (Pnau Remix)" u kojemu je sudjelovala Dua Lipa. Na vrhu su bili i zajednički singlovi Alessa i Katy Perry ("When I'm Gone") odnosno Eda Sheerana i Camile Cabello ("Bam Bam").


Izrazito inspirativan plesni video pjesme "Hold Me Closer" se tijekom prošloga tjedna pojavio na kanalu Eltona Johna na YouTubeu. Službeni spot režirao je Tanu Muino, a snimljen je na različitim lokacijama u Mexico Cityju. Projekt je okupio vrhunske plesače i koreografa Jacoba Jonasa koji su, svi zajedno, željeli raditi s Eltonom Johnom i postati dijelom njegova opusa. Videospot razvija ideju 'zagrljaja među ljudima' i 'donosi opsjećaj intime svijetu koji se nalazi urazdoblju nemira i kaosa', opisat će Tanu Muino.


Airplay Radio Chart ovoga tjedna bilježi šest noviteta i deset re-entryja među sto najemitiranijih. Najviši novi ulaz na listi ARC 100 (hot shot debut) pripao je singlu "SNAP" s kojim je Rosa Linn nastupala na ovogdoišnjem Eurosongu, a danas bilježi globalnu popularnost zahvaljujući uspjehu na TikToku. Kantautorica iz Armenije bilježi sve veći uspjeh na različitim teritorijima širom svijeta, a rezultat toga je 18. mjesto liste Billboard Global 200 koja mjeri globalnu popularnost pjesama na digitalnim platformama širom svijeta. Pjesma "SNAP" se u Hrvatskoj smjestila na 38. mjestu. 


Novitete na Službenoj radijskoj listi potpisuju i Dermot Kennedy ("Kiss Me", br. 51), Clean Bandit x French the Kid feat. Rema ("Sad Girls", br. 79), Felix Jaehn & Ray Dalton ("Call It Love", br. 82), Minelli ("Confused", br. 95) i  Fisher feat. Myller ("Yeah the Girls", br. 99).


Radijsku prezentaciju Airplay Radio Charta možete slušati u emisiji ARC Top 40 koja se ponedjeljkom emitira u programu HR2. Četverosatni radijski show (20-00h) donosi pregled zbivanja na listi ARC 100, donosi vijesti iz svijeta glazbene industrije, lista novosti sa svjetskih lista popularnosti, analizira odabrane trenutke iz povijesti Airplay Radio Charta povodom 20 godina postojanja, predstavlja Album tjedna i emitira selekciju novih pjesama objavljenih u Petak nove glazbe.


Podcast emisije ARC Top 40 možete pronaći u Slušaonici Hrvatskog radija. Playlistu ARC 100 možete pronaći na streaming servisima Apple Music, Deezer i Spotify.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

ARC Top 40

ARC Top 40 je radijski chart show s najvećim svjetskim hitovima. Tijekom trajanja programa donosimo tjedni izvještaj Airplay Radio Charta, informiramo o zbivanjima na svjetskoj glazbenoj sceni i osluškujemo poslovne vijesti iz industrije zabave. Emitira se svakoga ponedjeljka od 19:00 do 21:00 sat.

Poslušajte u Slušaonici