Hrvatski radio

Drugi program

Kad je Hajduk gubio, kao da mi je svijet umro

27.05.2022.

19:29

Autor: Zlatko Turkalj, Jasmina Mednolučanin

Zlatko Turkalj Turki i Mišo Kovač

Zlatko Turkalj Turki i Mišo Kovač

Foto: HR2 / Hrvatski radio

O svojim pjesmama, o tome koga je od pjevača posebno cijenio i volio, o koncertu na Starom placu i o Hajduku, ekskluzivno samo na Drugom programu Hrvatskoga radija govori - Mišo Kovač.


- Kad je Hajduk gubio, kako ste to podnosili, upitao je legendu hrvatske zabavne glazbe naš Zlatko Turkalj Turki.


- A, kad je Hajduk gubio onda sam ja luta po Splitu do tri sata ujutro...


Sam?


- Da, sam, onda bi ja doša kući, lega bi, ne bi ni ručao, ništa ne bi večerao, popio kavu i tako ... Kao da mi je svijet umro, istaknuo je u ekskluzivnom razgovoru s našim Turkijem Mišo Kovač koji je voljenom HNK Hajduku 1973. posvetio pjesme "Bili! Bili!" i "Marjane, Marjane".

Mišo Kovač, legendarni glazbenik koji je u svojoj karijeri snimio više od 30 albuma te prodao više od 20 milijuna primjeraka nosača zvuka, Turkiju je otkrio i dojmove iz Arene, kada je nastupio pred dvadeset i pet tisuća obožavatelja što pripadnika Bad Blue Boysa, a što Torcide:


- Nitko jedan drugog nije ovako gurnio, jer zna da sam ja protiv toga, istaknuo je Mišo.

Ekskluzivno. Mišo i Turki u ponedjeljak, 30. svibnja, u 14:00 samo na Drugom. Ne propustite.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Music pub Zlatka Turkalja

Music pub Zlatka Turkalja, premijerno predstavlja domaća glazbena izdanja te najznačajnije svjetske glazbene materijale. Emisija donosi recenzije, komentare, reportaže, prikaze, osvrte, kritike glazbenih događaja, gostovanja, akustične koncerte, promocije i najave.

Poslušajte u Slušaonici