Hrvatski radio

Drugi program

00:40 / 20.02.2022.

Autor: Ana Hotko

Mia Dimšić: Morali smo riskirati, osjećaj me nije prevario

Pobjednica Dore, Mia Dimšić, sa statuom Dore, Opatija 2022.

Pobjednica Dore, Mia Dimšić, sa statuom Dore, Opatija 2022.

Foto: Dario Njavro / HRT

Na konferenciji za medije održanoj netom nakon proglašenja pobjednice Dore 2022., s pripadnicima sedme sile dojmove je podijelila Mia Dimšić koja će s pjesmom "Guilty Pleasure" predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Torinu. 

Mia Dimšić pobjednica je Dore 2022. Za pobjedničku pjesmu "Guilty Pleasure" tekst i glazbu napisali su sama Mia Dimšić, zatim Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, dok je za aranžman zaslužan Ante Gelo. Upravo su toj pjesmi i žiri i publika dali najveći broj bodova. Dok je od žirija dobila 91 bod, publika Dore nagradila ju je sa 166 bodova.


Dora je često odskočna daska za karijere mladih izvođača, što se pokazalo i prethodnih godina. Iako je na sceni od 2015. godine, kada je objavljen njezin prvi samostalan singl "Budi mi blizu", Mia Dimšić je tek ove godine premijerno nastupila na Dori.


- Nisam još nijedne godine imala pjesmu koju toliko osjećam da stojim iza nje, da stvarno rezonira s onime što ja jesam u tom trenutku kao što sam imala ove godine kada je "Guilty Pleasure" bila već napisana i u ladici, otkrila je Dimšić.


Do prijave na Doru došlo je na poticaj Mijinog menadžera i koautora, Damira Bačića, koji ju je jednoga dana pitao što misli o tome da se s pjesmom "Guilty Pleasure" prijavi na Doru.


- To pitanje mi nije izlazilo iz glave i stvarno, od prve skice do prijave na Doru, imala sam ispravan osjećaj. Jednostavno sam se njime vodila i drago mi je da me nije prevario, kazala je Mia.


S Damirom Bačićem Mia je od samih početaka svoje karijere, no sudjelovanje i pobjeda na Dori za njih je novo iskustvo.


- Idemo nekim svojim putem koji planiramo, a Dora i Eurosong su samo možda stepenica brže do onoga što želimo, a to je album na engleskom jeziku, otkrio je Damir Bačić.


Do puta u Torino, gdje se u svibnju održava Eurosong, Miju Dimšić i njezin tim čeka još mnogo posla. Do tada žele imati spreman Mijin prvi album na engleskome jeziku koji je već dugo priželjkivala.


- Cilj Dore nam je bio odlazak na Eurosong i predstaviti Miju na većoj pozornici. Saznali smo i da Eurosong prati Ed Sheeran. Ako prati, možda čuje i Miju. U principu, sve je to radi Eda Sheerana, našalio se Bačić.


Što se tiče Hrvatske radiotelevizije, pripreme za Eurosong počinju u utorak rano ujutro, kako je naglasio voditelj projekta Dora 2022., Tomislav Štengl.


- Eurosong ima termine koje moramo ispoštovati. Već 10. ožujka svi materijali moraju biti predani – od ideje nastupa, matricu moramo prilagoditi Eurosongu… Dakle, posao je iduća dva tjedna non-stop, rekao je Štengl.


Odgovarajući na pitanja novinara, Mia Dimšić pohvalila je organizaciju Dore 2022., ali i nastupe svojih kolega s kojima se družila u Opatiji tijekom priprema za veliku završnicu.


- Mislim da smo ove godine imali jednu Doru na zavidnom nivou. Doduše, meni je prvi put, ali ono što sam subjektivno gledala sa strane, bila sam oduševljena izvođačima i pjesmama ove godine, njima kao glazbenicima, a posebno njima kao ljudima jer je bila toliko prekrasna energija između nas, onako kako bi trebalo uvijek biti na našoj sceni. Znam da se kolege vesele i da ćemo proslaviti zajedno, rekla je i dodala da je bila svjesna toga da njezina pjesma "Guilty Pleasure" možda nije na prvu "eurovizijska" pjesma.


- Morali smo riskirati i vjerovati da će ljudi tu ipak nešto prepoznati. Jako smo sretni da jesu, jer nije se to moralo dogoditi, rekla je.


Otkrila je i da je već poslušala većinu pjesama koje su dosad potvrđene za Eurosong 2022. i to najviše zahvaljujući modnome dizajneru Ivanu Tandariću koji joj ih je redovito puštao pri svakome susretu i probi kostima.


- On je valjda najveći fan Eurosonga kojeg sam u životu upoznala. Mislim da će Eurovizija ove godine biti takva da je već tolika čast sudjelovati i biti dio toga da mi to još nije došlo do glave, zaključila je Mia Dimšić.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.