Hrvatski radio

Drugi program

Nagrada Music Pub Pjesma godine: Zašto Plačeš (Ivana) – Mario Vestić

09.01.2023.

20:24

Autor: Jasmina Mednolučanin

Mario Vestić i Zlatko Turkalj Turki

Mario Vestić i Zlatko Turkalj Turki

Foto: HRT-HR2 / -

Pjesmom „Jednom kad noć“, verzija iz Music Puba u interpretaciji autora pjesme Marija Vestića koji je u studenom prošle godine gostovao u Music Pubu, nastavljena je ovogodišnja dodjela nagrada Music Pub. Nagrada Music Pub za pjesmu godine ove je godine otišla u Županju. I to putem Whatsapp aplikacije.


O njezinom dobitniku, autoru i kantautoru Mariju Vestiću te pjesmama koje je pisao za Opću opasnost i Najbolje hrvatske tamburaše doznali smo puno, prilikom njegovog ranijeg gostovanja u studenom prošle godine, a Vestić je ovoga puta na samom početku razgovora Turkiju otkrio kako je 2022. doživio kao autor, ali i kao kantautor.


- Da, pa što se toga tiče, prošla godina je meni bila onako nekako prilično radna. Ovaj, znači ove dvije godine prije. Korona i sve to zaustavilo je bilo sve skupa, te neke stvari koje su se događale. A, ja sam imao negdje u mislima završit neke stvari koje sam si davno obećao to je vezano za zbirku pjesama koja je izašla prošle godine. U petom mjesecu. Zbirka pjesama „Aa čemu sve to“. I predstavio sam je kod tebe u emisiji. A i rad na mom solo albumu. Godinama ja već spremam te neke pjesme koje su čisto kantautorske, da to tako kažem i cijeli taj album, prošle godine radilo se na njemu i evo ostalo je još vrlo malo. Radi se o miksanju nekih pjesama. I mislim da je do kraja ovoga mjeseca album gotov i negdje u drugom mjesecu bi trebala biti promocija. Tako da je meni prošla godina bila vrlo radna, ali ovako gledajući, općenito gledajući na toj nekoj globalnoj razini bila je prilično turbulentna. Evo i taj rat i sve to skupa, ostaci korone i sve to skupa čini da bi se o toj godini moglo pomisliti da i nije baš bila najbolja. Ali, kažem meni je bila radna na taj način pa, evo zadovoljan sam.


Mario, imaš li dobru internetsku vezu, upitao je Turki putem telefona svojeg gosta koji se nalazio u Županji.

- Imam.


Dobro, rekao je Turki i nastavio, ja bih ti sada poslao jednu fotografiju na Whatsapp. Evo ga, ja sam sad to učinio. Od mene je otišla jedna fotografija. Molim te, ako možeš otvoriti Whatsapp.

- Evo samo malo, evo probat ću.


Probaj, molim te. Jesi uspio?, upitao je Turki.

- Jesam, jesam evo vidim predivna. (smije se) Staklena gitara, potvrdio je Vestić kojem je u sljedećoj poruci Turki poslao još jednu fotografiju.


Putuje za Županju. E da, da pokazuje da je stiglo. Sad je u tvom poštanskom sandučiću, nastavio je Turki.

- Auuuu, nemoj mi to govorit, aj joj.


Što? Jel stiglo?

- Joj, hehe. Pjesma godine, a joj. A joj joj joj joj ... piše Mario Vestić, Zašto plačeš (Ivana) , pjesma godine.


Tako je, potvrdio je Turki.

- Da nije greška neka?


Ne, nije greška. Nagrada je ovdje kod nas u studiju, potvrdio je Turki te istaknuo kako ju neće slati poštom.

- ... Auuuu. Nisi me iznenadio. Sad si me šokirao. Haha. Evo me, sjedim šokiran, skamenjen, da. Da, ovo je fantastično ne znam što bih rekao, kazao je zapanjeni Vestić te nastavio: Bez teksta sam, a inače sam rijetko bez teksta.


Čovjek koji piše stihove, ostao bez riječi, primjetio je Turki.

- Bez teksta. Da. Da, da to je rijetko i ovo nadam se da je zabilježeno da sam ja ostao bez teksta. Nisam ovo očekivao, moram priznat.


Vidimo se u Zagrebu poručio je Turki uz čestitke i najljepše želje svojem gostu Mariu Vestiću, koji je slušateljima Drugog programa Hrvatskoga radija i emisije Music Pub poručio:

- 'Ajmo, učinit sve da nam 2023. bude ljepša, da bude bolja. Zdravlja i sreće prije svega. Za ostalo ‘ajmo se potrudit malo.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.