Hrvatski radio

Drugi program

Pjesma 'Easy on Me' se vratila na prvo mjesto Airplay Radio Chart

13.01.2022.

12:21

Autor: Hrvatski radio

ARC Top 40 Adele

ARC Top 40 Adele

Foto: Naslovnica singla Easy on Me / -

Pjesma 'Easy on Me' u izvođenju Adele se vratila na prvo mjesto Airplay Radio Chart i tako deveti puta preuzela vrh Službene radijske liste. Radi se o najuspješnijem singlu britanske kantautorice u povijesti mjerenja radijske popularnosti u Hrvatskoj i najavnom singlu njezina aktualnog albuma '30'.

Elton John i Dua lipa vratili su se na broj dva s pjesmom 'Cold Heart', a treću poziciju ponovno je zauzeo Ed Sheeran sa singlom 'Shivers'. Ovakav raspored najpopularnijih singlova bio je i prije intenzivnog uvrštenja božićnih pjesama u radijska emitiranja, a projekcije govore kako bi moglo biti zanimljivo već slijedećeg tjedna jer je razmak između broja i učestalosti emitiranja dviju vodećih pjesama iznimno malen.

Glazbeno pospremanje radijskog etera donijelo je puno promjena na listu ARC 100. Izlaskom velike većine božićnih pjesma iz etera radijskih stanica u Hrvatskoj, četvrtina stanara liste najemitiranijih se promijenila no među njima je svega jedan novitet (istovremeno i hot shot debut) dok su se 24 pjesme vratile na chart. Taj jedini novitet smjestio se na 51. mjestu. Radi se o singlu 'Up' koju izvodi rumunjsko-jamajkanska kombinacija izvođača koju čine Inna i Sean Paul. Među prvih četrdeset smjestio se također jedan novitet (istovremeno i hot airplay), a u pitanju je suradnja 'Rise' koju potpisuju njemački DJ i producent Purple Disco Machine i britanske smooth jazz-R&B kantautorice Tasite D'Mour. Farruko se prvi puta smjestio među prvih deset s pjesmom 'Pepas' koja donosi zanimljivu žanrovsku kombinaciju plemenskog guarachera i EDM-a.


Vrijeme godišnjih pregleda najpopularnijih omogućilo je povratak u visoke rotacije nekih od najvećih prošlogodišnjih hitova kao što su 'Save Your Tears' The Weeknda i Ariane Grande, 'Bad Habits' Eda Shherana, pjesme 'Stay' koju izvode The Kid Laroi i Justin Bieber odnosno suradnje 'Levitating' koju potpisuju Dua Lipa i DaBaby. Među njima pronalazimo i singl koji se najviše popeo (greatest gainer ARC) među najeemitiranijima. Riton & Nightflowers feat. Mufasa & Hypeman su s pjesmom 'Friday') svojedobno bili na broju jedan, a ovoga tjedna su s pjesmom 'Friday' ostvarili skok od 52 mjesta i smjestili se na 34. mjestu Airplay Radio Charta.


Radijsku prezentaciju Airplay Radio Charta možete slušati u emisiji ARC Top 40 koja se ponedjeljkom emitira u programu HR2. Podcast emisije ARC Top 40 možete pronaći u Slušaonici Hrvatskog radija. Playliste Službene radijske liste nalaze se na streaming servisima dostupnima u našoj zemlji. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

ARC Top 40

ARC Top 40 je radijski chart show s najvećim svjetskim hitovima. Tijekom trajanja programa donosimo tjedni izvještaj Airplay Radio Charta, informiramo o zbivanjima na svjetskoj glazbenoj sceni i osluškujemo poslovne vijesti iz industrije zabave. Emitira se svakoga ponedjeljka od 19:00 do 21:00 sat.

Poslušajte u Slušaonici