Hrvatski radio

Drugi program

Pjesma Sacrifice predvodi Airplay Radio Chart, The Weeknd ima globalnu pjesmu godine

08.03.2022.

08:35

Autor: Hrvatski radio

Službena naslovnica albuma The Weeknd - 'Dawn FM'

Službena naslovnica albuma The Weeknd - 'Dawn FM'

Foto: - / Universal Music

The Weeknd treći puta predvodi listu ARC 100 s pejsmom 'Sacrifice', a Adele i Ed Sheeran i dalje imaju po dva singla u Top 10 Službene radijske liste u Hrvatskoj. Singl 'Sacrifice' dolazi s albuma 'Dawn FM' na kojemu se nalazi i prethodni 'Take My Breath' dok su pjesme britanskih kantautora dio aktualnih albuma '30' (Adele) i '=' (Ed Sheeran). Među prvih pet smjestila su se još tri non-movera odnosno pjesme koje nisu promijenile poziciju u odnosu na prošli tjedan. Radi se o singlovima 'When I'm Gone' (Alesso & Katy Perry, br. 2), 'Cold Heart (Pnau Remix)' (Elton John & Dua Lipa, br. 3) i 'abcdefu' (GAYLE, br. 4). Hrvatski Top 5 zaključuje Adele sa singlom 'Oh My God'.

The Weeknd je jedan od izvođača koji s lakoćom osvajaju domaći radijski eter, a njegova dva singla - 'Blinding Lights' i 'Save Your Tears (feat. Ariana Grande)' - predvodila su godišnje izvještaje Airplay radio Charta u protekle dvije godine. Iste pjesme dobile su i priznanje IFPI Global Digital Single Award dvije godine zaredom od kojih je ovogodišnje Svjetska diskografska federacija potvrdila prošlog tjedna. 

 

U programima domaćih radijskih stanica u međuvremenu se počela emitirati i remiskirana verzija pjesme 'Take My Breath' koju potpisuje talijanski produkcijski duo Agents of Time. Trance pogled na 80s-like singl prati, darkerskim tonovima obojani, video čija radnja bi se lako mogla smjestiti u osamdesete godine prošlog stoljeća. Ova verzija je zauzela 25. mjesto ovotjednog mjerenja, a nalazi se na posebnom izdanju The Weekndova novog albuma. Ploča 'Dawn FM (Alternate World)' donosi i suradnju 'Moth to a Flame' sa sastavom Swedish House Mafia (br. 21), ali i remiks švedskog elektroničkog trija koji je napravljen upravo za 'Sacrifice'. 

 

The Weeknd je, nakon kratke odgode zbog invazije na Ukrajinu, lansirao i datume konceptualne koncertne turneje 'After Hours til Dawn Stadium TourDoja Cat'. Na datumima po Sjevernoj Americi izvođač podrške bit će mu Doja Cat, a počet će u Torontu početkom srpnja i završiti u Inglewoodu početkom rujna. Bilo bi sjajno kada bi, u sklopu europskog dijela turneje, posjetio i Hrvatsku.

 

Među prvih deset na ovotjednoj listi ARC 100 prvi puta su se našli singlovi 'In the Dark (Purple Disco Machine and Sophie and the Giant, br. 7) i 'Anyone for You' (George Ezra, br. 8), a među četrdeset prvi puta je dospio 'Brooklyn' (hot airplay, br. 31) kojega potpisjuu projekt njemačkih audiofila Glockenbach i članovi trija ClockClock. Iza imena ClockClock kriju se kantautor Bojan Kalajdžić i producenti Mark Vonsin i Fabian Fieser. Na listi ARC 100 smjestilo se deset noviteta od kojih šest pripadaju singlovima elektroničke plesne produkcije. Najviši novi ulaz (hot shot debut) smjestio se na 46. mjestu, a radi se o singlu 'Hallucination' koji su snimili Regard and Years & Years. Najveći skok iznosi 40 mjesta, a zabilježile su P!nk i Willow Sage Hart. Obiteljska pjesma 'Cover Me in Sundhine' se smjestio na 58. mjestu.

 

Radijsku prezentaciju Airplay Radio Charta možete slušati u emisiji ARC Top 40 koja se ponedjeljkom emitira u programu HR2. Podcast emisije ARC Top 40 možete pronaći u Slušaonici Hrvatskog radija. Playliste Službene radijske liste nalaze se na streaming servisima dostupnima u našoj zemlji. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

ARC Top 40

ARC Top 40 je radijski chart show s najvećim svjetskim hitovima. Tijekom trajanja programa donosimo tjedni izvještaj Airplay Radio Charta, informiramo o zbivanjima na svjetskoj glazbenoj sceni i osluškujemo poslovne vijesti iz industrije zabave. Emitira se svakoga ponedjeljka od 19:00 do 21:00 sat.

Poslušajte u Slušaonici