Hrvatski radio

Drugi program

Sjećanje na Akija Rahimovskog u Music pubu

23.01.2022.

11:44

Autor: Ana Hotko

Aki Rahimovski

Aki Rahimovski

Foto: Saša Huzjak / --

Povodom preranog i iznenadnog odlaska legendarnog pjevača i glazbenika Akija Rahimovskog, niz glazbenih emisija Drugog programa Hrvatskoga radija prilagodilo je svoj program.

Posebno izdanje emisije Music pub urednika i voditelja Zlatka Turkalja Turkija, u ponedjeljak, 24. siječnja s početkom u 14 sati, bit će posvećeno Akijevom stvaralaštvu i umjetnosti.


Aki Rahimovski često je gostovao kod Turkija. Znali su premijerno preslušavati nove pjesme Parnog valjka i razgovarati o Akijevoj značajnoj ulozi na rock sceni, njegovom posebnom odnosu prema publici te važnosti i utjecaju Valjka na nove glazbene snage, nove generacije glazbenika.Aki Rahimovski i Zlatko Turkalj 1993. na dodjeli nagrade Music pub u klubu Saloon

Aki Rahimovski i Zlatko Turkalj 1993. na dodjeli nagrade Music pub u klubu Saloon

Foto: -- / privatna arhiva


Turkijevi gosti ovog puta su Akijevi kolege i prijatelji Jurica Pađen, Zoran Predin, Kristina Tina Kresnik i Bruno Kovačić, s kojima ćemo se oprostiti od legendarnog pjevača Parnog valjka, ali i slaviti njegovu nevjerojatnu karizmu, talent i zaraznu energiju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.