Hrvatski radio

Drugi program

Taylor Swift četvrti puta na vrhu Airplay Radio Charta, Wham! ponovno u Top 10

13.12.2022.

Zadnja izmjena 13:28

Autor: Airplay Radio Chart

Službena naslovnica albuma Taylor Swift - Midnights

Službena naslovnica albuma Taylor Swift - Midnights

Foto: Taylor Swift/Republic/Universal Music / Universal Music

Pjesma "Anti Hero" u izvođenju Taylor Swift četvrti tjedan zaredom predvodi Službenu radijsku listu. P!nk se popela na broj dva sa singlom "Never Gonna Not Dance Again", a Top 5 ovotjedne liste ARC 100 čine i singlovi "I'm Good (Blue)" (David Guetta & Bebe Rexha, br. 3), "Forget Me" (Lewis Capaldi, br. 4) i "Lift Me Up" (Rihanna, br. 5). Povratak u Top 10 zabilježile su pjesme "Last Christmas" u izvođenju grupe Wham! i "All I Want for Christmas Is You" u izvođenju Mariah Carey.

Taylor Swift je četvrtim boravkom na vrhu izjednačila svoj najbolji dosadašnji rezultat u povijesti Airplay Radio Charta koji je odšao sa siglom "Look What You Made Me Do". Pjesma s albuma "Reputation" je 2017. godine (lista s datumima od 2. do 23. listopada) također četiri puta predvodila rezultate mjerenja domaće radijske popularnosti. "Anti-Hero" i "Look What You Made Me Do" su jedine dvije pjesme Taylor SWift koje su do sada dolazile na prvo mjesto u Hrvatskoj.


Povratak božićnih singlova grupe Wham! i Mariah Carey u Top 10 očekivan je rezultat božićne preraspodjele glazbenih selekcija u domaćem radijskom eteru. U isto ovo vrijeme prije godinu dana (datum od 13. prosinca 2021.), Wham! su se vratili na sedmo, a prije dvije godine (14. prosinca 2020.) debitirali su na 36. mjestu. Mariah Carey je prvi puta boravila na listi ARC 100 prije tri godine, a u ovo vrijeme (lista s datumom od 16. prosinca 2019.), boravila je na sedmom mjestu. Godinu potom u isto vrijeme bila je na broju 12, a prošle godine zauzela je peto mjesto.


 Pjesma 'Last Christmas' se ovoga trenutka se nalazi na drugom mjestu liste Billboard Global 200 i desetom mjestu liste Croatia Songs magazina Billboard, koje nastaju na temelju mjerenja kompanije Luminate. 'All I Want for Christmas Is You' zauzima prva mjesta lista Billboard Global 200, Hot 100 magazina Billboard i Službene liste singlova u Velikoj Britaniji, a na listi Croatia Songs smjestila se na osmom mjestu.


Jednako kao i prethodnih godina, na listi ARC 100 u ovo vrijeme borave tri božićne pjesme. Na 70. mjestu nalazi se prošlogodišnji duet "Merry Christmas" koji potpisuju Ed Sheeran & Elton John. Radi se o jednoj od 13 pjesama koje su se vratile na Službenu radijsku listu.


Na listi ARC 100, istovremeno, bilježimo dva noviteta. Na broju 76 smjestio se njemački DJ i producent Southstar sa svojom verzijom pjesme "Miss You" (hot shot debut) dok je Morrissey debitirao na 89. mjestu sa singlom "Rebels Without Applause".


Među 40 najemitiranijih, pak, po prvi puta su se našle četiri pjesme, a najviši novi ulaz u Topu 40 (hot airplay) pripada pjesmi "Weapons" (br. 33). Ava Max je s istom pjesmom ostvarila i najveći skok Airplay Radio Charta (greatest gainer ARC), ostvarivši uspon od 35 mjesta prema naprijed. Najveći skok među 40 (greatest gainer TFO) ostvario je Kamrad sa singlom "I Believe" (br. 28) i on iznosi 10 mjesta prema naprijed.


Radijsku prezentaciju Airplay Radio Charta možete slušati u emisiji ARC Top 40 koja se ponedjeljkom emitira u programu HR2. Četverosatni radijski show (20-00h) donosi pregled zbivanja na listi ARC 100, donosi vijesti iz svijeta glazbene industrije, lista novosti sa svjetskih lista popularnosti, predstavlja Album tjedna i emitira selekciju novih pjesama objavljenih u Petak nove glazbe.


Podcast emisije ARC Top 40 možete pronaći u Slušaonici Hrvatskog radija. Playlistu ARC 100 možete pronaći na streaming servisima Apple Music, Deezer i Spotify.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

ARC Top 40

ARC Top 40 je radijski chart show s najvećim svjetskim hitovima. Tijekom trajanja programa donosimo tjedni izvještaj Airplay Radio Charta, informiramo o zbivanjima na svjetskoj glazbenoj sceni i osluškujemo poslovne vijesti iz industrije zabave. Emitira se svakoga ponedjeljka od 19:00 do 21:00 sat.

Poslušajte u Slušaonici