Hrvatski radio

Drugi program

Taylor Swift drugi tjedan predvodi ARC 100, P!nk ušla u Top 10

29.11.2022.

13:49

Autor: Airplay Radio Chart

Službena naslovnica albuma Taylor Swift - Midnights

Službena naslovnica albuma Taylor Swift - Midnights

Foto: Taylor Swift/Republic/Universal Music / Universal Music

Pjesma "Anti-Hero" u izvođenju Taylor Swift drugi tjedan zaredom predvodi listu ARC 100. Najpopularnija pjesma na svijetu, koja drži prva mjesta lista Global 200 i Hot 100 magazina Billboard odnosno Službene liste singlova u Velikoj Britaniji, najemitiraniji je strani singl i u Hrvatskoj. Među pet najemitiranijih nalaze se pjesme koje se na sličnim pozicijama izmjenjuju nekoliko tjedana u nizu. Radi se o singlovima "I'm Good (Blue)" (David Guetta & Bebe Rexha, br. 2), "Celestial" (Ed Sheeran, br. 3), "Forget Me" (Lewis Capaldi, br. 4) i "Hold Me Closer" (Elton John & Britney Spears, br. 5).

Taylor Swift je drugi tjedan na broju jedan u Hrvatskoj, a peti zaredom na globalnoj razini (Billboard Global 200) odnosno u Sjedinjenim Državama (Hot 100 magazina Billboard) i Velikoj Britaniji (Official Singles Chart). "Anti-Hero" je jedanaesta pjesma koja je došla na vrh Službene radijske liste u ovoj godini i četvrta koju potpisuje samostalni ženski izvođač. Prije Taylor Swift, na vrhu su bile Adele, Lady Gaga i Beyonce s pjesmama "Easy on Me", "Hold My Hand" i "Break My Soul".


P!nk je, s druge strane, velikim koracima ušla u Top 10. Pjesma "Never Gonna Not Dance Again" ostvarila je najveći skok među 40 najemitiranijih (greatest gainer TFO). Uspon iznosi 28 mjesta i doveo je američku zvijezdu na osmo mjesto. Radi se o najavnom singlu albuma "Trustfall" koji će P!nk objaviti u veljači slijedeće godine.


Najviši novi ulaz unutar 40 najemitiranijih ostvarili su Tiesto feat. Tate McRae sa singlom "10:35". Pjesma elektroničkog plesnog popa je u drugom tjednu boravka na listi ARC 100 došla na 31. mjesto.


Lista ARC 100 ovoga tjedna ima četiri noviteta, a sedam pjesama se vratilo na chart. Najviši novi ulaz (hot shot debut) potpisali su Galantis, David Guetta & MNEK. Njihova suradnja "Damn (You've Got Me Saying)" smjestila se na 83. mjestu.


Žanru elektroničke plesne glazbe pripadaju još dva singla koja su se prvi puta pojavila na Službenoj radijskoj listi. Radi se o pjesmama "One Day (I'm Gonna Break Your Heart)" (Nico Santos, br. 87) i "Set My Mind Free" (Matt Guy, br. 91).


Adele je ostvarila najveći skok na Airplay Radio Chartu (greatest gainer ARC), on iznosi 38 mjesta prema naprijed i doveo je singl "Easy on Me" na 57. mjesto. Britanska kantatorica potpisnica je i noviteta na broju 97 koji pripada sbaladi "I Drink Wine".


"I Drink Wine" je Adele izvela na ovogodišnjoj dodjeli BRIT Awards. Pjesma je donijela utjecaj gospela na pozornicu Londona i ispričala priču o zauzdavanja vlastitog ega u trenucima kada joj je brak dospio u krizu. Sve zajedno rezultiralo je razvodom i albumom "30", ali i singlom koji u pop glazbu uvodi orgulje. Pjesmu južnjačkom soula u studiju je, na nizu instrumenata, odsvirao njezin koautor Greg Kurstin, a pridružio mu se David Campbell. Kada se pjesma pojavila, njezina izvedba i rukopis uspoređivani su s radovima i izvedbama Eltona Johna, Carole King i Toma Waitsa.


Radijsku prezentaciju Airplay Radio Charta možete slušati u emisiji ARC Top 40 koja se ponedjeljkom emitira u programu HR2. Četverosatni radijski show (20-00h) donosi pregled zbivanja na listi ARC 100, donosi vijesti iz svijeta glazbene industrije, lista novosti sa svjetskih lista popularnosti, predstavlja Album tjedna i emitira selekciju novih pjesama objavljenih u Petak nove glazbe.


Podcast emisije ARC Top 40 možete pronaći u Slušaonici Hrvatskog radija. Playlistu ARC 100 možete pronaći na streaming servisima Apple Music, Deezer i Spotify.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

ARC Top 40

ARC Top 40 je radijski chart show s najvećim svjetskim hitovima. Tijekom trajanja programa donosimo tjedni izvještaj Airplay Radio Charta, informiramo o zbivanjima na svjetskoj glazbenoj sceni i osluškujemo poslovne vijesti iz industrije zabave. Emitira se svakoga ponedjeljka od 19:00 do 21:00 sat.

Poslušajte u Slušaonici