Hrvatski radio

Drugi program

Tjedan rekorda: Beyonce & Elton John & Britney Spears

13.09.2022.

Zadnja izmjena 20:55

Autor: Airplay Radio Chart

Službena naslovnica singla 'Break My Soul'

Službena naslovnica singla 'Break My Soul'

Foto: Columbia - Menart / Columbia - Menart

Beyonce se deveti puta zaredom nalazi na prvom mjestu Službene radijske liste u Hrvatskoj. Pjesma "BREAK MY SOUL" je time srušila ovogodišnji rekord po broju tjedana boravka na samom vrhu liste ARC 100 tijekom ove godine. Calvin Harris feat. Justin Timberlake, Halsey & Pharrell su drugi sa singlom "Stay with Me", a na trećem mjestu smjestili su se Elton John & Britney Spears. Pjesma "Hold Me Closer" ostvarila je najveći skok u povijesti Airplay Radio Charta, od 2002. godine naovamo. Harry Styles je zadržao dva singla među pet u Hrvatskoj - četvrto mjesto pripada pjesmi "Late NIght Talking" dok je peta "As It Was".

Beyonce je ostvarila rekord Airplay Radio Charta po broju tjedana boravka na samom vrhu tijekom ove godine. Istovremeno, pjesma "BREAK MY SOUL" je prvi singl koji je ostvario deveti tjedan na prvom mjestu još od Adele. U veljač je, naime, pjesma "Easy on Me" ostvarila deveti neuzastopni broj jedan za niz koji se prenio iz 2021. godine. Tijekom dvadesetih, pak, svega su tri pjesme boravile duže na prvom mjestu Službene radijske liste od aktualnog singla Beyonce. Pjesme "Bad Habits" Eda Sheerana i "Save My Tears" Weeknda i Ariane Grande bili su broj jedan 15, a "Blinding Lights" Weeknda 14 tjedana. Pritom je samo Ed Sheeran imao veći niz kontinuiranog boravka na prvom mjestu, jer su oba Weekndova singla nekoliko puta dolazila i odlazila s vrha Airplay Radio Charta.


Elton John & Britney Spears su skočili s 99. mjesta na broj tri i taj skok od 96 mjesta najveći je u povijesti radijskog mjerenja u Hrvatskoj, od 2002. naovamo. Duet "Hold Me Closer" je, kao i u Hrvatskoj, dospio u Top 5 u još devet zemalja svijeta, a nalazi se i na šestom mjestu liste Global 200 magazina Billboard, prema podacima koje je dostavio Luminate.


Pjesma "As It Was" postala je Song of the Summer magazina BIllboard za ovu godinu, a Harry Styles je s njom ostvario rekordni 14. tjedan boravka na vrhu globalnog mjerenja popularnosti i predvodi listu Global 200 (listu Global 200 Excl. U.S. predvode BLACKPINK s pjesmom "Pink Venom", singl koji je još uvijek nezamijećen kod radijskih selektora u Hrvatskoj). Istovremeno, singl britanskog kantautora postala je 13. pjesma u povijesti koja se zadržala najmanje 13 tjedana na vrhu liste Hot 100 magazina Billboard, od 1958. godine naovamo. Stvar se vratila i na prvom mjesto liste Radio Songs i time je, nakon rekordnih 13 tjedana stanke, ponovno postala najemitiranijom pjesmom na američkim radijskim stanicama.


Harry Styles je zadržao dva singla u Top 5 u Hrvatskoj treći tjedan zaredom, a ovoga tjedna ista situacija se zbila u Sjedinjenim Državama budući da je "Late Night Talking", skokom od devet mjesta, dospio na treće mjesto američke liste singlova.


Na ovotjednoj listi ARC 100 smjestilo se pet noviteta dok se šest pjesama vratilo među najemitiranije. Zanimljivo je kako svi noviteti pripadaju žanru plesne glazbe. Najviši novi ulaz na 56. mjestu potpisuje belgijski DJ i producent Lost Frequencies. Radi se o njegovoj pjesmi "Chemical High". MInelli x R3HAB debitirali su na 58. mjestu s pjesmom "Deep Sea". Radi se o jednoj od tri pjesme koje Minelli ima na listi ARC 100. Ostale dvije su "Rampampam" (br. 49) i "Mmm" (br. 81).


David Guetta također ima tri singla među sto. Francuski DJ i producent je jedan od najuspješnijih izvođača domaćeg radijskog etera u povijesti Airplay Radio Charta, od 2002. naovamo. Samo tijekom ove godine sudjelovao je u deset pjesama koje su ušle među sto najemitiranijih. Najnoviji novitet pripada njegovu zajedničkom radu s Bebe Rexha, pjesmi 'I'm Good (Blue), koji se smjestio na 65. mjestu. Ostale dvije pjesme su "Don't You Worry" (with Black Eyed Peas & Shakira, br. 14) i "Crazy What Love Can Do" (with Becky Hill & Ella Henderson, br. 35).


Sophie and the Giants su ostvarili novi ulaz s pjesmom "We Own the Night" (br. 73), a Alvaro Soler x Nico Santos su prvi puta na listi ARC 100 sa singlom "Candela" (br. 95).


Radijsku prezentaciju Airplay Radio Charta možete slušati u emisiji ARC Top 40 koja se ponedjeljkom emitira u programu HR2. Četverosatni radijski show (20-00h) donosi pregled zbivanja na listi ARC 100, donosi vijesti iz svijeta glazbene industrije, lista novosti sa svjetskih lista popularnosti, predstavlja Album tjedna i emitira selekciju novih pjesama objavljenih u Petak nove glazbe.


Podcast emisije ARC Top 40 možete pronaći u Slušaonici Hrvatskog radija. Playlistu ARC 100 možete pronaći na streaming servisima Apple Music, Deezer i Spotify.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

ARC Top 40

ARC Top 40 je radijski chart show s najvećim svjetskim hitovima. Tijekom trajanja programa donosimo tjedni izvještaj Airplay Radio Charta, informiramo o zbivanjima na svjetskoj glazbenoj sceni i osluškujemo poslovne vijesti iz industrije zabave. Emitira se svakoga ponedjeljka od 19:00 do 21:00 sat.

Poslušajte u Slušaonici